Case Study – Vent-Axia

Vent-Axia was op zoek naar een flexibel en schaalbaar PIM-systeem dat ETIM ondersteunt

Vent-Axia is al meer dan 85 jaar de standaard voor ventilatie en is trots op zijn achtergrond als dynamische Britse fabrikant. Van ’s werelds eerste electrische raamventilator tot de eerste door een app aangestuurde badkamerventilator, is Vent-Axia altijd innovatief, vooruitstrevend en toegewijd geweest.

Wie is Vent-Axia?

Logo vent-Axia

Het Vent-Axia assortiment bevat producten voor thuis en daarbuiten. Het assortiment bestaat uit energiezuinige badkamerventilatoren, WTW-toestellen, handdrogers en het Uniflexplus+ flexibel luchtverdeelsysteem.

Vent-Axia is een betrouwbaar merk dat befaamd is voor zijn jarenlange toewijding aan hoge kwaliteit, innovatie en excellentie. Het bedrijf heeft altijd het voortouw genomen in energiebesparende, koolstofarme producten. Ze maken producten voor zowel thuisgebruik als de publieke, commerciële en industriële branches.

Product Information Management met EDATA

EDA x ETIM International

Vent-Axia is affiliatie lid en sponsor van EDATA. EDATA is een datapool voor fabrikanten via welke ze productinformatie, waaronder afbeeldingen, kunnen delen met groothandels en distributeurs in de elektrotechnische en HVAC branche. EDATA is binnen deze industrie een bron van productdata van leveranciers, van hoge kwaliteit en geschikt voor e-commerce, voor groothandelaren in de industrie die deze productdata willen aanbieden op hun websites en gebruiken in digitale bedrijfsprocessen.

Omdat Vent-Axia promoter is van EDATA en ETIM (ETIM is een internationaal dataclassificatiemodel), herkenden ze dat verrijke productdata van goede kwaliteit essentieel is om consumenten te helpen bij het selecteren van het juiste product.

De uitdaging en de PIM-selectie

Vent Axia - Flexibele oplossing

Vent-Axia had een flexibele en schaalbare PIM (product information management) oplossing nodig met ingebouwde ETIM classificatie als kernproduct. Ze evalueerden zorgvuldig diverse PIM oplossingen om dat ene PIM-systeem te identificeren dat voldoet aan hun specifieke eisen en ze selecteerden het Proplanet PIM systeem. De Proplanet PIM oplossing is zeer bekend in de electrotechnische, HVAC en sanitaire branche: een oplossing die goed samengaat met de producten en digitale bedrijfsstrategie van Vent-Axia.

PIM doelstellingen

 

ETIM Integratie: Naadloze integratie van de productinformatie van Vent-Axia met het European Technical Information Model (ETIM), een gestandaardiseerd classificatiesysteem in de bouwindustrie.
Toegang tot ETIM Dynamic: Toegang krijgen tot de ETIM Dynamic database om er zeker van te zijn dat productinformatie up-to-date is en aansluit bij de industriestandaarden.
Webshop integratie: Vent-Axia had een PIM oplossing nodig die geïntegreerd kon worden met e-commerce / webshopaanbieders.
BMECAT Exports: Het faciliteren van exports van productdata in BMECAT formaat, een gestandaardiseerd data-uitwisselingsformaat voor elektronische catalogusdata.

 

 

Eenvoudig exporteren naar EDATA: Het mogelijk maken van efficiënte exports van productdata naar EDATA, een centrale databank voor gestandaardiseerde productinformatie voor professionals in de bouwindustrie.
Het publiceren van catalogi: Door gebruik te maken van de AutoPub module kan Vent-Axia meerdere catalogusstructuren creëren om zo eenvoudig on- en offline catalogi te publiceren.
Digital Asset Management: Het implementeren van een DAM (Digital Asset Management) systeem om digitale assets gerelateerd aan de producten van Vent-Axia centraal te kunnen beheren, organiseren en distribueren.

Voorsprong op de concurrentie

Door nieuwe technologieën te omarmen
Competitive advantage pim vent-axia

De succesvolle implementatie van de Proplanet PIM oplossing door Vent-Axia zorgde ervoor dat ETIM geïntegreerd kon worden, vereenvoudigde exports naar EDATA, gaf hen toegang tot ETIM Dynamic, maakte BMECAT exports mogelijk en verbeterde Digital Asset Management. Dit legt de nadruk op de toewijding van Vent-Axia voor het excelleren in product data management. Door nieuwe technologieën te omarmen, positioneerde Vent-Axia zichzelf als een vooruitstrevend bedrijf met voorsprong op de concurrentie in de dynamische bouwindustrie.

Ben jij klaar voor een PIM systeem?

Proplanet PIM Systeem