t +31 (0)73 5130637
m info@proplanet.nl
 
 
 ​​​​​​​

 
 
 
 

ProPlanet behaalt met DataProcessor het 2BA Premium Software Partnership


’s-Hertogenbosch, 5 mei 2021

2BA erkent ProPlanet als Premium Software Partner door aan te tonen dat haar PIM-systeem DataProcessor voldoet aan de drie geldende criteria voor DICO en BMEcat data-uitwisseling. Hiermee is gegarandeerd dat DataProcessor in staat is om de hoogste score te behalen op het 2BA label datakwaliteit. De titel is de hoogst haalbare erkenning voor PIM-leveranciers in Nederland.

 

De 2BA datapool fungeert als centraal loket voor het uitwisselen van product- en handelsgegevens tussen alle bedrijven in de gehele installatieketen. Zo borgen zij dat de keten altijd verzekerd is van actuele en hoogwaardige artikelinformatie. Het uitwisselen van data tussen PIM-systemen, zoals DataProcessor, en de 2BA datapool wordt jaarlijks getoetst tegen de op dat moment geldende criteria. De test bestaat uit het compleet en correct verwerken van een door 2BA aangeleverd databestand.

 

‘’ProPlanet helpt bedrijven eenvoudig en efficiënt productinformatie te beheren en classificeren om zo de datakwaliteit te borgen. Het Premium Software Partnership van 2BA bevestigt deze belofte en past bij de continue ontwikkeling van het PIM-systeem DataProcessor.’’ vertelt Joey Wondergem, Technical Consultant en Quality Manager bij ProPlanet.

 

Op de foto staan Willem Bierman (links) en Joey Wondergem (rechts) met het certificaat van 2BA.

 

Voldaan aan de 2BA Premium Software Partner criteria

Als Premium Partner heeft ProPlanet aangetoond dat DataProcessor een door 2BA aangeleverd artikelbestand accuraat en compleet kan verwerken volgens de drie criteria die 2BA hanteert.

 

De criteria voor 2021:

 Ondersteuning van minimaal één actueel uitwisselformaat en daarbij behorende mapping naar de 2BA datapool;

 Ondersteuning van de ETIM en ETIM Dynamische classificaties;

 Ondersteuning van ETIM-MC ten behoeve van de open Uniforme Objecten Bibliotheek.

 

Ondersteuning DICO- en BMEcat- uitwisselformaten aangetoond

ProPlanet heeft als enige partner het Premium Software Partnership behaald voor zowel het DICO- als BMEcat uitwisselformaat. Een uitstekende prestatie.

 

De DICO Standaard, voorheen de SALES Standaard, is de Nederlandse berichtenstandaard voor digitale communicatie tussen ketenpartijen in de bouw- en installatiesector. BMEcat is de door ETIM International aanbevolen standaard voor bedrijven die hun productinformatie op internationaal niveau beheren.  

 

Productinformatie delen met de 2BA datapool

ProPlanet helpt bedrijven productinformatie effectief te ontsluiten door het efficiënt structureren van productdata. Zo houden fabrikanten en groothandels controle op de kwaliteit van de productinformatie bij 2BA en vergroten zij hun commerciële kansen.

 

Door productinformatie via een PIM-systeem uit te wisselen met de 2BA datapool verbetert de kwaliteit van de productinformatie en vergemakkelijkt de distributie ervan. Met het behalen van het Premium Software Partnership bewijst ProPlanet dat DataProcessor de hoogste score behaalt op het accuraat en compleet uitwisselen van productinformatie met 2BA.

 

Voor meer informatie over PIM-systeem DataProcessor vraag je een demo aan of kun je contact opnemen via info@dataprocessor.nl of +31(0)73 513 06 37