t +31 (0)73 5130637
m info@proplanet.nl
 
 

​​​​​​​5 voordelen van een datapool in combinatie met PIM

10 februari 2021

Hoogwaardige productinformatie is de drijvende kracht achter succesvolle online strategieën. In datapools wordt alle relevante productinformatie op één locatie opgeslagen. Fabrikanten en groothandelaren gebruiken datapools om op eenvoudige wijze rijke productinformatie toe te voegen aan hun online winkels en e-commerce oplossingen. Een PIM-systeem verhoogt de effectiviteit van een datapool nog verder. Hoe? Hier zijn 5 manieren waarop PIM de waarde van datapools verbetert.

 

Het uitwisselen van artikelinformatie wordt een fluitje van een cent als gebruik wordt gemaakt van een datapool. Wil je meer weten over datapools? Of wil je weten welke datapools er zijn? Lees hier verder >

 

1. Deel productinformatie met meerdere groothandels tegelijk
Geautoriseerde groothandelaren hebben altijd toegang tot de informatie in een datapool. Het enige wat ze hoeven te doen is het formaat voor het uitwisselen van gegevens in te stellen op de specificatie van de pool. Een PIM-systeem vergroot de mogelijkheden. Het kan de ruwe gegevens automatisch omzetten naar de eisen van een groothandelaar. Hierdoor kunt u de gegevens uit de datapool in elk gewenst formaat opslaan. Het PIM-systeem vertaalt het naar vrijwel elk gangbaar formaat. De datavereisten worden opgeslagen voor individuele groothandels en automatisch toegepast tijdens de overdracht. 

 
2. Gegarandeerd actuele productinformatie 
Een datapool kan worden opgezet om dagelijks productinformatie uit te wisselen via een vaste feed. Hierdoor kunt u regelmatig de catalogi van alle aangesloten webwinkels en e-commerce B2B-oplossingen van de groothandels bijwerken. Op deze manier worden de gegevens in het PIM-systeem weergegeven in alle verkooppunten, zodat de productinformatie up-to-date blijft. Alle gegevens worden vanuit één centraal punt (d.w.z. het PIM-systeem) beheerd. Dit vermindert het risico op fouten en maakt het gemakkelijker om relevante gegevens te corrigeren en bij te werken. 

 


3. Productinformatie van hoge kwaliteit leveren
Hoe hoger de kwaliteit van de gegevens, hoe groter de kans op een succesvolle verkoop. Relevante, goed onderhouden productinformatie is cruciaal voor de groothandel. Datapools zoals EDATA in het Verenigd Koninkrijk en 2BA in Nederland stellen hoge eisen aan de door de fabrikant geleverde productinformatie. Door gebruik te maken van een standaard classificatiesysteem zoals ETIM wordt gegarandeerd dat aan deze kwaliteitseisen wordt voldaan. Een PIM-systeem biedt de beste manier om productinformatie op de juiste manier in te voeren en zo de naleving te garanderen.

 


4. Gemakkelijke uitwisseling van mediabestanden
Het toevoegen van afbeeldingen, instructievideo's en certificaten aan productinformatie voegt een rijke laag extra gegevens toe. Het delen van deze zeer grote bestanden met een datapool kan moeilijk zijn. U moet meerdere bestanden bijhouden die aan een specifiek product zijn gekoppeld. Een PIM-systeem maakt echt het verschil als het gaat om het onderhoud van deze datasets. Het stelt u in staat om een willekeurig aantal mediabestanden te koppelen aan een specifiek product. Deze informatie wordt tijdens het exporteren toegevoegd aan een datapool, zodat zowel de productinformatie als de mediabestanden altijd up-to-date zijn. 

 


5. Een PIM-systeem op maat verlaagt de kosten
Niet alle organisaties hebben een volledig uitgerust PIM-systeem, zoals DataProcessor TJ, nodig voor hun dagelijkse werkzaamheden. Voor degenen die binnen een beperkt bereik opereren kan de ROI op PIM moeilijk vast te stellen zijn. In deze gevallen biedt een speciaal voor de datapool gecofigureerd PIM-systeem een oplossing. Deze systemen beperken zich tot een specifieke datapool. Dit stelt organisaties in staat om rijke productgegevens te leveren zonder te investeren in een volledig uitgerust PIM-systeem. 

 

Hoogwaardige productinformatie drijft de online verkoop aan. Het combineren van een PIM-systeem met een datapool verbetert de kwaliteit van de productinformatie en vergemakkelijkt de distributie ervan. ProPlanet biedt zowel een volledig PIM-systeem als varianten voor fabrikanten die aanleveren aan een datapool. 

 

Wilt u meer  weten over PIM-systeem DataProcessor TJ? Vraag een demo aan of neem contact op via info@dataprocessor.nl.

​​​​​​​​​​​​​

 

Lees meer blogs:

 Over de auteur

Wayne Jarvis is PIM Expert en Business Developer bij ProPlanet. Hij bouwt relaties op met Britse distributeurs, leveranciers en fabrikanten in de elektrische industrie en helpt hij hen om hun productinformatiebeheer op orde te krijgen en zo hun e-commerce te stimuleren.


Wayne heeft gewerkt voor vooraanstaande bedrijven, in heel Europa en in verschillende sectoren, waaronder Electrical, Building Supplies, Health Care en Pharmaceuticals, en brengt daarmee veel kennis en ervaring uit de industrie naar onze klanten.