t +31 (0)73 5130637
m info@proplanet.nl

 

 

DataProcessor online versie "Laverne"

1 juli 2022 (bekijk introductie video)


De nieuwste versie BMECat 5.0 is beschikbaar


DataProcessor ondersteund nu ook de laatste versie van de BMECat. Deze wizard werkt hetzelfde als de versie 4.0.3 enkel zijn er meer velden beschikbaar voor de import en export. Heeft u een eigen mapping ingesteld voor versie 4.0.3 dan dient u deze ook aan te maken bij 5.0, deze worden niet overgenomen.

Diverse import tegels verbeterd in DataProcessor


Meer controle welke media u wilt inladen tijdens een import, deactiveer media types bij onderdeel stamtabellen.


Optie toegevoegd geen producten aanmaken bij flexibele mappnig.


Net als bij de BMECat ondersteund DICO nu ook het beheren van de gekoppelde relaties tijdens het importeren.

Nieuwe module 2BA API automatisch bijwerken


De nieuwe module 2BA API kunt u aan uw abonnement toevoegen, met deze module is het mogelijk om een gedeelte van uw product assortiment te laten bijwerken vanuit 2BA. Dit is ideaal voor groothandels. Neem contact op met ons om deze module af te nemen.

EezyBridge API en filtering vernieuwd


De EezyBridge API is vernieuwd, het webp formaat is nu te activeren per API sleutel. Dit is een snellere en compactere manier van afbeeldingen weergeven. Dit formaat ondersteund ook cache waardoor de reactiesnelheid van de API aanzienlijk verbeterd, dit neemt wel extra schijfruimte in.


Het filteren is verbeterd u kunt nu gebruik maken van minimale en maximale afmetingen voor afbeeldingen zoeken.

DataProcessor online versie "Harris"

25 februari 2022 (bekijk introductie video)

​​​​​​​

Volgende fase van nieuwe manier van importeren


In de afgelopen versies van DataProcessor is in achtergrond importeren toegevoegd. Deze nieuwe manier geeft u meer controle op de import. Echter wordt het verder gaan via de mail als omslachtig ervaren en hebben we een hybride oplossing ontwikkeld. Het importeren in de achtergrond is nu standaard maar u kunt direct verder gaan en het volledige proces volgen.

DICO export verbeterd voor groot aantal artikelen


Het exporteren van een DICO bestand is nu verbeterd voor groothandels en agentschappen. Het is nu mogelijk om enkel product of artikel en prijs gegevens te exporteren. Voor het aanleveren bij 2BA is het voldoende om enkel artikel en prijsgegevens aan te leveren als groothandel. Volg de korte instructie video om te zien hoe dit werkt. 

Performance en kleine verbeteringen


Om de snelheid te verbeteren worden import acties in een wachtrij geplaatst en achter elkaar uitgevoerd. Het importeren van grote bestanden is versneld.

 

De creatie en mutatiedatums zijn nu zichtbaar en te gebruiken als filter in DataProcessor.


De Raw2ETIM module is beschikbaar als BETA versie, wilt u hier gebruik van maken neem dan contact op met Proplanet.

DataProcessor online versie "Jones"

26 november 2021 (bekijk introductie video)


Intuïtiever filteren 


Het filteren in DataProcessor heeft een aantal slimme verbeteringen gekregen. Het is mogelijk net iets anders dan u gewend bent. Filtert u nu via de grijze balk dan wordt er een % teken aan het einde toegevoegd. Het % teken is een wildcard, wat betekend dat u in dit geval gaat filteren op alles dat begint met de waarde. Op de oude manier werd er altijd gefilterd op alles dat de waarde bevat. U kunt nu meerdere zoek opties ingeven via de balk, hiervoor zijn de _ en % beschikbaar. Volg de introductie video voor een uitgebreide uitleg over de mogelijkheden.

Opties & accessoires


Maakt u gebruik van de opties & accessoires, dan kunt u nu ook de soort koppeling definiëren. Door aan te geven of het een reserve onderdeel is, verglijkbaar product, accessoire, etc. geeft u meer informatie over de link tussen het hoofd- en sub product.

Kleine toevoegingen


Tijdens het beheren van een mapping heeft u nu de mogelijkheid om de velden te sorteren, let echter wel op dat u de verplichte velden eerst vult per onderdeel voordat u sorteert.


De classificatie module geeft nu een code als suggestie bij het toevoegen van een nieuwe klasse, kenmerk of waarde. Hierin wordt ook rekening gehouden met de gebruikte prefixen.


Indien een product niet volledig geclassificeerd is wordt de artikelnummer fabrikant code in het rood weergegeven op het classificatie scherm.

DataProcessor online versie 7.2

1 oktober 2021

​​​​​​​

Lay-out optimalisaties


De textgenerator maakt gebruik van een betere uitlijning. De tabbladen van AutoPub zijn samengevoegd waardoor meer informatie direct zichtbaar is. Het beheren is sneller doordat er niet gewisseld hoeft te worden van tabbladen. De flexibele import en export tegels worden alfabetisch gesorteerd en er is een filter optie toegevoegd. Het direct exporteren naar Excel is nu ook beschikbaar voor het toeslagen scherm.

Diverse verbeteringen


EezyBridge kan URL locaties zonder extensie nu ook opslaan door de extensie te bepalen via de header informatie van de server. Het generen van teksten via de textgenerator is een complex proces dat veel tijd in beslag neemt. Door het toepassen van een intelligente delta zijn de teksten veel sneller beschikbaar. Tijdens het beheren van de tekstdefinities krijgt u meer inzicht bij foutieve formules.

Voor de groothandel


Importeren van lege bestelnummers is nu beschikbaar voor groothandels die de formaten BMECat 3.1, 4.0.3. INSBOU004 en DICO gebruiken.

DataProcessor online versie 7.0

9 augustus 2021 (bekijk introductie video)


Bulk verwijderen


Verwijder nu eenvoudig alle producten, artikelen, prijzen, toeslagen of media die voldoen aan uw huidige filter. Het pop-up dialoog geeft u een extra controle wat u gaat verwijderen. Beperk de verwijderactie voor een enkele taal of type bij media. Let op! Het bulk verwijderen is niet ongedaan te maken. (op het terugzetten van een back-up na door ProPlanet)

Diverse ontwikkelingen


Gebruikt u de meertalige velden al? De meertalige velden worden nu ook actief bij het classificeren, in het instellingen scherm beheert welke ta(a)l(en) u wilt zien. In AutoPub kunt u eigen en deze meertalige velden ook gebruiken als criteria of weergave. Er zijn technische verbeteringen aangebracht voor het importeren, hierdoor worden imports sneller verwerkt.

Toeslagen scherm


In vorige versies van DataProcessor is het al mogelijk om toeslagen te importeren en te exporteren. Nu is het ook mogelijk om de aanwezige toeslagen te beheren in het nieuwe scherm toeslagen. Het toeslagen scherm is te openen via het 4de icoon achter de tegel DataProcessor vanaf de homepagina.

DataProcessor online versie 6.9

5 juli 2021


Beter importeren is klaar!


Het importeren is aangepast, u hoeft nu niet meer te wachten in DataProcessor op uw import. Via mail wordt u op de hoogte gebracht dat u verder kan met uw import. De import heeft betere zoekmogelijkheden, statistieken en kan bewaarde import keuzes verbergen. Bezoek de ProPlanet Academy om alvast een indruk te krijgen.

BMECat meerdere relaties


Deze versie maakt het mogelijk om meerdere relaties via een BMECat bestand te importeren, door een tussen stap kunt u de BMECat relaties matchen met bestaande relaties in DataProcessor. De matches worden opgeslagen voor toekomstige import acties.

API 2.0


De BETA versie is in de laatste testfase bij enkele klanten. Vanaf de nieuwe release is deze ook in productie beschikbaar. De API 2.0 heeft een betere performance en ondersteund ruim 1000 producten per aanroep in plaats van 50. De te ontvangen gegevens zijn uitgebreid met meerdere prijzen en meertalige velden.

Import voorkeuren per relatie


In de scheduler is het mogelijk om op voorhand aan te geven welke velden overschreven, aangevuld of ongewijzigd blijven tijdens een import. Deze functionaliteit wordt nu ook beschikbaar gemaakt voor de handmatige import. Alleen voor de handmatige import kunt u voorkeuren vastleggen per relatie.

Diverse ontwikkelingen


In AutoPub is het mogelijk om de boomstructuur te verbreden. Het importeren van CSV bestanden wordt nu gevalideerd voor import.
DataProcessor online versie 6.7

25 april 2021


DICO / SALES 005.1 (verbeteringen)


Enkele kleine problemen zijn opgelost en de BTW gegevens worden nu ook volledig geëxporteerd vanuit DataProcessor.

Formule bouwer weergave verbeterd


De formules in de tekstgenerator worden nu weergegeven met de formule bouwer, hierdoor zijn de formules beter leesbaar. De SQL weergave is ook mogelijk door te switchen van formule typen via het icoon.

Voorbereidingen beter importeren


Het importeren van bestanden kan in toekomstige versies van DataProcessor gestart worden en u een bericht geven wanneer u import klaar is om te bekijken. We werken hard aan een start / vervolg scherm waarbij u meer inzicht heeft over de wijzigingen.

Actieve talen weergeven


De actieve talen beheren is bij de versie 6.5 toegevoegd, de modules media, AutoPub en de tekstgenerator maken nu ook gebruik van deze active talen en hoeven niet los geactiveerd te worden.

Log informatie uitgebreid


Wijzigingen in DataProcessor worden nu uitgebreider vast gelegd. Dit heeft als voordeel dat onze interne medewerkers sneller problemen kunnen onderzoeken en hierdoor sneller een oplossing kunnen bieden.

AutoPub weergave verbeterd


De selectiecriteria in AutoPub worden nu gesorteerd op de kolom header. Hierdoor is het voor de gebruiker beter leesbaar. Wisselen tussen de tabbladen ververst het scherm inclusief de volgorde.

DataProcessor online versie 6.6

8 april 2021Meerdere prijzen


DataProcessor gebruikers zijn in deze periode druk met het bijwerken van de nieuwe prijzen voor april. Meerdere prijzen inladen in DataProcessor maakt het mogelijk toekomstige prijzen vast te leggen. Let op! Het is belangrijk om uw importdefinities te controleren op correctheid! Meer informatie vind u in de ProPlanet Academy.


DICO / SALES 005.1 (fase 1)


De nieuwe branche standaard is ook in DataProcessor beschikbaar gemaakt. Fase één bevat alleen de onderdelen product, logistiek, prijs, kenmerken en media.

Fase twee zal later dit jaar gerealiseerd worden. Fase twee bevat de onderdelen opties & accessoires en toeslagen.


Textgenerator filter mogelijkheid


Diversen klanten gebruiken de tekstgenerator. Ze ondervinden problemen dat de eerste 50 producten van een klasse niet altijd de volledige groep vertegenwoordigd. Daarom is in deze versie mogelijk om een filter te gebruiken.


INSBOU004 validatie verbeterd


Een export van SALES004 geeft een aantal validatie problemen. In de nieuwe versie worden standaarden gebruikt zodat de export valide geëxporteerd kan worden.


Active talen nu ook in AutoPub


In de vorige versie van DataProcessor is de meertaligheid geactiveerd. De AutoPub maakt nu ook gebruik van deze talen die u kan activeren bij de settings.


Automatisch ontdubbelen


In deze versie worden extra controles ingebouwd zodat dubbele regels niet worden toegestaan door DataProcessor. De nieuwe update zal automatisch het laatst aangepaste record behouden en oudere records verwijderen. Verwijder zelf dubbele records als u dit niet automatisch wilt laten doen.

​​​​​​​DataProcessor online versie 6.5

22 februari 2021Meertalige velden


De volledige versie van meertalige velden in DataProcessor is nu beschikbaar, dit maakt het handiger om gegevens te verwerken in meerdere talen. Volg een gratis training via de ProPlanet Academy!

Diverse verbeteringen


De formulebouwer is verbeterd, het selecteren van velden werkt nu beter. 


De exporteren van formaten is aangepast zodat deze sneller worden gegenereerd.

Voorbereiding meerdere prijzen


We werken op de achtergrond verder aan het ondersteunen van meerdere prijzen.

DataProcessor online versie 6.3

6 januari 2021BMECat 4.0.2 naar 4.0.


DataProcessor versie 6.3 ondersteund nu de BMECat versie 4.0.3, hierbij zijn decimalen te gebruiken bij de import en export van eenheden.

Technische verbeteringen


Verder zijn er technische verbeteringen toegepast bij het verwerken van BMECat bestanden, dit gaat nu sneller en enkele problemen zijn verholpen zoals verwerken van statuscodes en het matchen van producten.

Standaard mapping aangepast


De standaard mapping van BMECat is aangepast om beter om te gaan met lege waarden in uw database bij het exporteren.