t +31 (0)73 5130637
m info@proplanet.nl

 

 

DataProcessor online versie 6.9

5 juli 2020


Beter importeren is klaar!


Het importeren is aangepast, u hoeft nu niet meer te wachten in DataProcessor op uw import. Via mail wordt u op de hoogte gebracht dat u verder kan met uw import. De import heeft betere zoekmogelijkheden, statistieken en kan bewaarde import keuzes verbergen. Bezoek de ProPlanet Academy om alvast een indruk te krijgen.

BMECat meerdere relaties


Deze versie maakt het mogelijk om meerdere relaties via een BMECat bestand te importeren, door een tussen stap kunt u de BMECat relaties matchen met bestaande relaties in DataProcessor. De matches worden opgeslagen voor toekomstige import acties.

API 2.0


De BETA versie is in de laatste testfase bij enkele klanten. Vanaf de nieuwe release is deze ook in productie beschikbaar. De API 2.0 heeft een betere performance en ondersteund ruim 1000 producten per aanroep in plaats van 50. De te ontvangen gegevens zijn uitgebreid met meerdere prijzen en meertalige velden.

Import voorkeuren per relatie


In de scheduler is het mogelijk om op voorhand aan te geven welke velden overschreven, aangevuld of ongewijzigd blijven tijdens een import. Deze functionaliteit wordt nu ook beschikbaar gemaakt voor de handmatige import. Alleen voor de handmatige import kunt u voorkeuren vastleggen per relatie.

Diverse ontwikkelingen


In AutoPub is het mogelijk om de boomstructuur te verbreden. Het importeren van CSV bestanden wordt nu gevalideerd voor import.
DataProcessor online versie 6.7

25 april 2021


DICO / SALES 005.1 (verbeteringen)


Enkele kleine problemen zijn opgelost en de BTW gegevens worden nu ook volledig geëxporteerd vanuit DataProcessor.

Formule bouwer weergave verbeterd


De formules in de tekstgenerator worden nu weergegeven met de formule bouwer, hierdoor zijn de formules beter leesbaar. De SQL weergave is ook mogelijk door te switchen van formule typen via het icoon.

Voorbereidingen beter importeren


Het importeren van bestanden kan in toekomstige versies van DataProcessor gestart worden en u een bericht geven wanneer u import klaar is om te bekijken. We werken hard aan een start / vervolg scherm waarbij u meer inzicht heeft over de wijzigingen.

Actieve talen weergeven


De actieve talen beheren is bij de versie 6.5 toegevoegd, de modules media, AutoPub en de tekstgenerator maken nu ook gebruik van deze active talen en hoeven niet los geactiveerd te worden.

Log informatie uitgebreid


Wijzigingen in DataProcessor worden nu uitgebreider vast gelegd. Dit heeft als voordeel dat onze interne medewerkers sneller problemen kunnen onderzoeken en hierdoor sneller een oplossing kunnen bieden.

AutoPub weergave verbeterd


De selectiecriteria in AutoPub worden nu gesorteerd op de kolom header. Hierdoor is het voor de gebruiker beter leesbaar. Wisselen tussen de tabbladen ververst het scherm inclusief de volgorde.

DataProcessor online versie 6.6

8 april 2021Meerdere prijzen


DataProcessor gebruikers zijn in deze periode druk met het bijwerken van de nieuwe prijzen voor april. Meerdere prijzen inladen in DataProcessor maakt het mogelijk toekomstige prijzen vast te leggen. Let op! Het is belangrijk om uw importdefinities te controleren op correctheid! Meer informatie vind u in de ProPlanet Academy.


DICO / SALES 005.1 (fase 1)


De nieuwe branche standaard is ook in DataProcessor beschikbaar gemaakt. Fase één bevat alleen de onderdelen product, logistiek, prijs, kenmerken en media.

Fase twee zal later dit jaar gerealiseerd worden. Fase twee bevat de onderdelen opties & accessoires en toeslagen.


Textgenerator filter mogelijkheid


Diversen klanten gebruiken de tekstgenerator. Ze ondervinden problemen dat de eerste 50 producten van een klasse niet altijd de volledige groep vertegenwoordigd. Daarom is in deze versie mogelijk om een filter te gebruiken.


INSBOU004 validatie verbeterd


Een export van SALES004 geeft een aantal validatie problemen. In de nieuwe versie worden standaarden gebruikt zodat de export valide geëxporteerd kan worden.


Active talen nu ook in AutoPub


In de vorige versie van DataProcessor is de meertaligheid geactiveerd. De AutoPub maakt nu ook gebruik van deze talen die u kan activeren bij de settings.


Automatisch ontdubbelen


In deze versie worden extra controles ingebouwd zodat dubbele regels niet worden toegestaan door DataProcessor. De nieuwe update zal automatisch het laatst aangepaste record behouden en oudere records verwijderen. Verwijder zelf dubbele records als u dit niet automatisch wilt laten doen.

​​​​​​​DataProcessor online versie 6.5

22 februari 2021Meertalige velden


De volledige versie van meertalige velden in DataProcessor is nu beschikbaar, dit maakt het handiger om gegevens te verwerken in meerdere talen. Volg een gratis training via de ProPlanet Academy!

Diverse verbeteringen


De formulebouwer is verbeterd, het selecteren van velden werkt nu beter. 


De exporteren van formaten is aangepast zodat deze sneller worden gegenereerd.

Voorbereiding meerdere prijzen


We werken op de achtergrond verder aan het ondersteunen van meerdere prijzen.

DataProcessor online versie 6.3

6 januari 2021BMECat 4.0.2 naar 4.0.


DataProcessor versie 6.3 ondersteund nu de BMECat versie 4.0.3, hierbij zijn decimalen te gebruiken bij de import en export van eenheden.

Technische verbeteringen


Verder zijn er technische verbeteringen toegepast bij het verwerken van BMECat bestanden, dit gaat nu sneller en enkele problemen zijn verholpen zoals verwerken van statuscodes en het matchen van producten.

Standaard mapping aangepast


De standaard mapping van BMECat is aangepast om beter om te gaan met lege waarden in uw database bij het exporteren.