Het Proplanet PIM systeem

Product Information Management

Het Proplanet PIM systeem (ook wel bekend als Dataprocessor) is een zeer efficiënte en gebruiksvriendelijke Product Information Management oplossing. Het systeem ondersteunt een groot aantal door de branche erkende classificatieformaten die gebruikt worden door zowel de B2B als B2C, waaronder ETIM en GS1. Met de Proplanet PIM software kun je productinformatie beheren, classificeren, verrijken en delen, allemaal vanuit één systeem. Hierdoor kun je gemakkelijker digitaliseren en je producten verkopen via zowel on- als offline kanalen.

Eigenschappen van Proplanet PIM

Een gebruiksvriendelijke interface met betrouwbare prestaties

Een centrale databron om je productinformatie te beheren

Directe integratie met diverse back-office systemen

Ondersteunt diverse door de branche erkende data classificaties

Centraal beheer en hosting in de cloud (SaaS oplossing)

Vraag een demo aan

Een PIM voor 2 miljoen artikelen

We helpen je bij het beheren en classificeren van jouw productdata

De open API structuur van de Proplanet PIM software kan eenvoudig geïntegreerd worden met ERP en e-commerce platformen en data pools zoals 2ba, InstallData en EDATA. Optioneel is er een AutoPub & Print module, waarmee je eenvoudig zowel gedrukte als online brochures en folders creëert. Hiermee kan je extra informatie aanbieden op je webshop of andere digitale platformen.

De Proplanet PIM software kan zo ingesteld worden dat deze precies voldoet aan jouw PIM wensen, of je nu fabrikant, groothandelaar, retailer of inkoopcorporatie bent. Een unieke eigenschap van ons PIM systeem is dat je maar liefst 2 miljoen unieke SKU’s kunt beheren – veel meer dan de systemen van de meeste van onze concurrenten, die meestal gelimiteerd zijn tot ongeveer 20.000 SKU’s.

Dit maakt ons PIM systeem ideaal voor bedrijven die een uitgebreid productassortiment hebben, of die graag snel willen uitbreiden.

Bekijk onze PIM pakketten

Jouw productdata altijd en overal beschikbaar

Single Source of Truth product database

Het Proplanet PIM systeem is een compleet, handig en kosten-effectief systeem dat vanuit elke browser op elke locatie kan worden benaderd. Het centrale systeem zorgt ervoor dat je productinformatie eenvoudig kunt importeren, beheren, classificeren, verrijken en distribueren door je gehele supply chain.

De productinformatie wordt centraal geüpdatet en meteen gedeeld met alle aangesloten platformen en andere (interne) systemen, zodat jouw online data altijd actueel is.

De voordelen van Proplanet PIM

Het Proplanet PIM systeem biedt een wereld aan voordelen voor elk B2B of B2C bedrijf dat het beheer en het delen van product data wil verbeteren.

Dit is een echte must-have voor elk bedrijf dat wil digitaliseren. Productinformatie van hoge kwaliteit zorgt ervoor dat jouw klanten het juiste product eenvoudiger kunnen vinden en selecteren. Dankzij de informatie in je PIM-systeem, kunnen klanten op jouw website gebruik maken van zoek- en filteropties, waardoor de producten gemakkkelijker vindbaar zijn, wat leidt tot meer verkopen en een hogere omzet.

Door het arbeidsintensieve proces van het beheer van productinformatie te automatiseren, kun je een enorme hoeveelheid tijd en geld besparen. Met een Proplanet PIM systeem kun je bijvoorbeeld in bulk mutaties doorvoeren en eventuele fouten sneller herstellen. Zo zorg je voor meer productiviteit en efficiëntie.

Omdat al je master productdata, technische aspecten, etcetera op één centrale locatie worden opgeslagen in plaats van verdeeld over verschillende platformen, is de kans op fouten in je data kleiner. Informatie wordt direct naar alle gekoppelde systemen doorgezet. Door de Proplanet PIM software te linken aan je magazijnbeheerderssysteem, kun je de logistieke informatie uit je PIM systeem gebruiken voor het bepalen van het formaat en gewicht van zendingen.

In het Proplanet PIM systeem kunnen meerdere gebruikers tegelijk werken. Dit verhoogt de productiviteit, omdat data niet meer via losse systemen en mails gedeeld hoeft te worden. Zo kan data bovendien sneller gedeeld worden tussen fabrikanten, groothandelaren, retailers en inkooporganisaties.

Ons PIM systeem is zeer flexibel in te richten. Er kunnen diverse modules toegevoegd worden, zoals de AutoPub & Print module of de tekstgenerator, wanneer je dit wil. Ook kunnen we op maat gemaakte import- en exportformaten samenstellen. En wanneer je wilt groeien met jouw bedrijf, is het eenvoudig om meer en meer producten toe te voegen, want er kunnen maar liefst 2 miljoen individuele SKU’s toegevoegd worden in ons PIM systeem.

Wanneer je gebruik gaat maken van nieuwe digitale platformen, kun je de productdata in je PIM snel delen met deze platformen dankzij de open API’s. Deze ondersteunen een omnichannel marketingstrategie en helpen je om snel je producten te delen met nieuwe afzetmarkten of via nieuwe platformen.

Complete en accurate productinformatie leidt tot minder retouren en minder verspilling. Goed nieuws voor fabrikanten, groothandelaren en retailers die hun ecologische voetafdruk willen verlagen en bovendien de kosten van transport, brandstof en verpakkingsmaterialen willen verlagen. Het werken met aandacht voor het milieu wordt steeds belangrijker voor zowel bedrijven als consumenten.

Extensies

Haal nog meer uit het Proplanet PIM systeem met deze extensies.

Digital Asset Management

Ons Digital Asset Management (DAM) systeem is geïntegreerd in ons PIM systeem, zodat je al je digitale assets en mediabestanden centraal kan opslaan, beheren en delen. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen, video’s, logo’s, banners, advertenties, prijslijsten, data sheets en handleidingen.

 

Meer over Proplanet DAM
Integratie met Proplanet PIM om media aan producten te koppelen
Snel en efficiënt bladeren door en delen van mediabestanden
Geavanceerde hiërarchie en zoekfilters
Integratie met andere systemen door open API's

Autopub & Catalogi

AutoPub is een optionele module die je kunt toevoegen aan het Proplanet PIM en DAM systeem. Hiermee kan je productcategorieën beheren, evenals subcategorieën, afbeeldingen en bijlagen. Je kunt deze categorieën vervolgens meteen implementeren op je website, mobiele app of in je (gedrukte) catalogus.

 

Meer over Autopub
Gestructureerde data voor zowel on- als offline gebruik
Individuele klantsegmenten benaderen
Eenvoudig door productcategorieën navigeren
Je productaanbod direct achterlaten bij (potentiële) klanten

Product eXperience Portal

Als je alle productdata in je eigen branding en op een klantvriendelijke wijze beschikbaar wilt maken binnen en buiten de organisatie, is ons PXP (Product eXperience Portal) een mooie toevoeging! Dit portaal is precies wat jouw leveranciers, afnemers en medewerkers nodig hebben!

 

Meer over ons PXP
Productdata bekijken, wijzigen en exporteren
Gebruiksvriendelijke interface
Rollen en rechten beheren per gebruikersgroep
Dashboards met informatie over datakwaliteit

Tekstgenerator

Met de tekstgenerator binnen het Proplanet PIM systeem kun je op basis van ETIM klasse en specificaties een meertalige productomschrijving genereren. Bovendien kun je met deze module producttitels, productlabels en url’s genereren, alles in meerdere talen.

 

Meer over de tekstgenerator
Voorbeeldresultaat is direct zichtbaar
Teksten voor nieuwe producten met één druk op de knop
Ideaal voor meertalige omschrijvingen
Formulebouwer voor gepersonaliseerd resultaat

Ga van start met PIM

Proplanet PIM Systeem