Hoe verhoog je je conversie met het ETIM Data Model?

Fabrikanten verkopen hun producten steeds vaker via B2B, B2C en online verkoopkanalen. dat betekent dat de kwaliteit van productdata steeds belangrijk wordt. Zonder data van goede kwaliteit, zullen jouw producten niet verkocht worden, of vaak geretourneerd worden doordat productinformatie incorrect is of ontbreekt.

Iedere schakel in de supply chain, fabrikant, groothandelaar, retailer en consument, heeft baat bij productdata van goede kwaliteit. Als een consument de juiste productinformatie niet kan vinden, dan zal hij of zij het product niet kopen.

Als je je productdata wil structureren, zijn er classificaties die hiervoor gebruikt kunnen worden, zoals ETIM, een internationale datastandaard die is ontwikkeld door Proplanet. De ETIM-classificatie wordt in Nederland beheerd door Ketenstandaard, met als doel het efficiënter beheren van productdata, snel en foutloos productgegevens uitwisselen en fouten in productinformatie voorkomen.

Wat is ETIM?

ETIM is een internationale datastandaard die in meer dan 20 landen gebruikt wordt om technische producten te classificeren, categoriseren en beschrijven. De ETIM datastandaard wordt vooral gebruikt in de installatiebranche, bouwsector en maritieme sector. Het gebruiken van ETIM-data heeft een groot aantal voordelen.

  • Gestructureerde productdata en consistentie voor het handelen op diverse online platformen
  • Logische, eenduidige classificatie of taxonomie
  • Ontworpen om probleemloos productdata over te dragen tussen de verschillende schakels in de supply chain
  • De data is geschikt voor gebruik in online saleskanelen, productsheets en catalogi, en BIM productdata templates
  • De data omvat de belangrijkste techinische eigenschappen die consumenten nodig hebben

In deze video wordt uitgelegd hoe ETIM werkt.

Een internationale standaard in de bouw- en technieksector

Easily manage your ETIM product information with Proplanet PIM

ETIM wordt gebruikt door fabrikanten en groothandelaren in ruim 20 landen in Europa, Amerika en Canada. ETIM is ontworpen voor de elektrotechnische branche en bevat daarom een groot aantal kenmerken voor bouwmaterialen, sanitaire producten en technische specificaties. Bovendien is er een 3D-versie van ETIM ontwikkeld, ETIM-MC, die gebruikt kan worden om digitale data voor BIM applicaties vast te leggen.

Voor veel fabrikanten is het belangrijk dat hun producten snel gevonden worden door groothandels, retailers en consumenten en dat de productdata correct gecommuniceerd wordt aan de verkopende partijen en de consument. Doordat ETIM internationaal gebruikt wordt, is het een zeer geschikte standaard om je productinformatie te beschrijven.

Bij Proplanet zien e dat steeds meer fabrikanten in de bouw en technieksector de ETIM-classificatie gebruiken. Onze Product Information Management software kan je helpen om je productdata te laten voldoen aan de ETIM classificatie.

Proplanet is mede-oprichter van ETIM en we werken samen met Ketenstandaard en 2ba om het gebruik van de ETIM datastandaard te promoten bij Nederlandse fabrikanten, groothandels en importeurs in de bouw- en technieksector, maar ook in de maritieme sector. In ons PIM systeem is de ETIM classificatie daarom standaard ingebouwd.

Wil je meer weten over ETIM?

We helpen je graag bij het starten met het structureren, classificeren en beheren van jouw productdata en maken zo jouw organisatie toekomstbestendig. Neem contact met ons op om jouw wensen te bespreken, of vraag een gratis demo van de Proplanet PIM software aan, zodat je deze zelf kunt proberen.

Hulp nodig met ETIM?

Proplanet PIM Systeem