Configuratoren

Help jouw klanten de juiste producten te bestellen door een op maat gemaakte configurator op je website te plaatsen. Hiermee creëer je eenvoudig een lijst met alle producten die je nodig hebt voor een specifiek project.

Help je klanten bij het bestellen van de juiste producten

Trainingen, consultancy en onboarding support

Configuratoren zijn handige rekentools bij producten die verkrijgbaar zijn in uiteenlopende soorten en met diverse specificaties. Met onze productconfiguratoren kunnen jouw klanten online een installatie of circuit samenstellen. Onze software stelt dan een lijst samen van alle producten die jouw klant nodig heeft voor zijn of haar specifieke project.

Configuratoren zijn interactieve en nuttige salestools die zowel in de winkel als in webshops van pas komen. Ze zijn vooral bruikbaar wanneer je producten verkoopt die verkrijgbaar zijn in verschillende maten, kleuren en andere specificaties.

Door de klant precies te laten zien wat hij of zij kan verwachten wanneer de order wordt geplaatst, zorgen configuratoren voor een hogere conversie. Bovendien verlagen ze het aantal verkeerde bestelde producten en daarmee de retouren, en verhogen ze zo de klanttevredenheid.

Configuratoren en Proplanet PIM

Het behoeft geen toelichting dat om een configurator optimaal en effectief te gebruiken, deze toegang moet hebben tot een bron van accurate, up-to-date productinformatie. Wij kunnen jouw huidige productconfigurator koppelen met ons PIM systeem, zodat deze altijd gebruik maakt van jouw geoptimaliseerde productdata. Ook kunnen we een op maat configurator voor je maken die aansluit bij jouw wensen.

In beide gevallen beheer je jouw productdata en bestanden in een ‘single source of truth’, namelijk de PIM en DAM systemen die gekoppeld zijn aan de configurator via een open API architectuur. Wanneer een klant of medewerker een configuratie start en opties gaat selecteren voor een klantspecifiek project, wordt de juist informatie in real-time uit het PIM systeem gehaald.

Wanneer we deze data vervolgens koppelen aan je ERP systeem en webshop, kan er meteen een offerte of prijsberekening gemaakt worden voor het totaal van de benodigde producten. Vervolgens kunnen de producten met één druk op de knop besteld worden, wat je conversie verhoogt.

De configurator haalt up-to-date informatie uit de Proplanet PIM
Handig bij complexe producten die in meerdere variaties verkrijgbaar zijn
Op maat resultaten voor elke individuele klant
In real-time offertes genereren en prijzen berekenen
Verhoogt de conversie en vermindert retouren
Integratie met je webshop en ERP mogelijk

Is een configurator iets voor jou?

Proplanet PIM Systeem