Het Proplanet DAM systeem

Ons Digital Asset Management (DAM) systeem, voorheen ‘EezyBridge’ genoemd, is volledig geïntegreerd in het Proplanet PIM systeem zodat je digitale mediabestanden, die je nodig hebt om je producten in de markt te zetten, centraal op kunt slaan en beheren. Denk hierbij aan afbeeldingen, video’s, logo’s, banners, advertentes, prijslijsten, datasheets en handleidingen.

De Proplanet DAM software zorgt er niet alleen voor dat deze bestanden veilig opgeslagen worden, maar ook dat ze gestructureerd worden volgens jouw eigen hiërarchie, zodat je ze eenvoudig kunt terugvinden. Je kunt je bestanden ook direct bewerken in het DAM systeem, voordat je ze deelt met digitale platformen zoals webshops, marketingbureaus, social media en marktplaatsen.

De voordelen van ons DAM systeem

Integratie met Proplanet PIM om bestanden aan producten te koppelen

Bestanden individueel of in bulk uploaden met ‘drag & drop’ in de browser

Snel en efficiënt door bestanden bladeren en ze delen

Geavanceerde categoriserings- en filtermogelijkheden

Alle data wordt versleuteld opgeslagen voor maximale veiligheid en bescherming

Integratie met andere systemen via open API’s

Zo werkt de Proplanet DAM software

Infographic Hoe werkt een DAM systeem?

Wat is een DAM systeem?

Een centrale database voor je bestanden

Een Digital Asset Management (DAM) systeem is een applicatie, meestal cloud-based, die centrale opslag biedt voor alle digitale (media)bestanden die bij jouw producten horen. Hieronder vallen afbeeldingen, video’s, logo’s, banners, 3D modellen, advertenties, prijslijsten, datasheets, handleidingen, campagnematerialen, etcetera. In andere woorden: alle digitale bestanden die helpen bij het zichtbaar maken en onder de aandacht brengen van jouw producten bij je doelgroep.
Ook de term Media Asset Management (MAM) wordt gebruikt voor dit systeem.

Een DAM systeem wordt ook gebruikt om je bestanden te categoriseren en beheren, en om ze automatisch te delen met door jou geselecteerde sales en marketing platformen. Denk bijvoorbeeld aan e-commerce webshops, digitale catalogi, mobiele apps, marktplaatsen en social media platformen.

Ontdek alle integraties
Geïntegreerd in Proplanet PIM om bestanden aan producten te koppelen
Bestanden individueel of in bulk uploaden met drag & drop in de browser
Geavanceerde categoriserings-, zoek- en filtermogelijkheden
Bestanden kunnen worden getagd per type, campagne of categorie
Schaalbaar systeem, te gebruiken voor zowel kleine als grote bibliotheken
Alle bestanden worden versleuteld opgeslagen voor extra veiligheid
Bestanden kunnen gedeeld en gedownload worden via links
Toegangsrechten kunnen beheerd worden per gebruiker of per gebruikersgroep
Mogelijkheid om verloopdata toe te voegen om oude bestanden automatisch op te ruimen

PIM + DAM zorgen voor omnichannel marketing

We helpen je bij je omnichannel strategie

Met de opkomst van steeds meer verkoopkanalen, vooral op het gebied van social media, wordt een omnichannel insteek steeds belangrijker. Onze PIM en DAM oplossingen werken samen om jouw verrijkte productdata en bijbehorende media en bestanden direct te delen via vrijwel elk platform, zodat de informatie snel bij jouw klanten terecht komt.

Software as a Service (SaaS)

Software as a Service SaaS

Zoals alles in de digitale wereld, verandert de manier waarop bedrijven hun informatie beheren, bewerken, gebruiken en delen constant. Daarom hebben we de Proplanet DAM oplossing ontworpen als Software as a Service (SaaS) oplossing, in plaats van een desktopapplicatie.
Dit betekent dat jouw DAM-systeem zich in de cloud bevindt en daardoor eenvoudig aangepast en geüpgraded kan worden wanneer de wensen en eisen van je klanten of de markt veranderen. Dit houdt de kosten van het gebruik van ons DAM-systeem laag, want je hoeft niet te investeren in je eigen servers. Bovendien heb je overal ter wereld toegang tot jouw bestanden via een webbrowser.

We vertellen je graag meer!

Proplanet PIM Systeem