Onze partners

We werken nauw samen met ontwikkelaars en beheerders van bestands- en classificatiestandaarden, datapools, marktplaatsen en service- en implementatiepartners. Hieronder vind je een overzicht van onze partners.

Kennispartners  
Ketenstandaard Ketenstandaard ontwikkelt en beheert standaarden voor alle fasen van het bouwproces. Als onafhankelijke organisatie werkt Ketenstandaard samen met partners en deelnemers uit de hele bouw- en technieksector.
BIM-loket Het BIM Loket stimuleert het toepassen van BIM in de Nederlandse bouw en infra, door het gebruik van open BIM-standaarden te bevorderen. Het BIM Loket beheert deze standaarden deels zelf, in nauwe samenwerking met hun partners.
GS1 GS1 is een wereldwijde organisatie gericht op de ontwikkeling van een standaard productcode en gestandaardiseerde elektronische communicatie tussen bedrijven, met name in de B2C retailsector. GS1 biedt verschillende soorten codes aan, zoals GTIN, EAN en UPC barcodes en 2D barcodes, maar ook het Global Product Classification (GPC) systeem.
UNSPSC UNSPSC is een mondiale classificatiestructuur met een hiërarchische code bestaande uit 5 niveaus, die door het toewijzen van standaard codes aan producten en diensten zorgt dat producten eenvoudig gegroepeerd kunnen worden op diverse niveaus.
ODMS One Maritime Data Standaard One Maritime Data Standard is de standaard voor uniforme vastlegging en elektronische uitwisseling van product- en handelsgegevens voor de Nederlandse maritieme sector.
EDA (UK) De EDA is de handelsvereniging voor groothandelaren in de elektrotechnische branche in het Verendigd Koninkrijk. Zij bieden de EDATA data pool aan, waarin fabrikanten productinformatie kunnen delen.
DDS (US) DDS (Distributor Data Solutions) is een contentprovider voor groothandelaren en distributeurs. Ze bieden een datapool aan met productcontent voor e-commerce in een groot aantal branches.
Datapools  
2ba Bij 2BA vind je miljoenen technische producten binnen één centrale artikeldatabase. Hierdoor is de gehele installatieketen altijd verzekerd van actuele product- én handelsinformatie.
Installdata InstallData bevat actuele product- en handelsgegevens van deelnemende producenten uit de installatiebranche. De productdata is geclassificeerd volgens ETIM en is waar mogelijk voorzien van technische kenmerken en digital assets.
EDATA EDATA is een datapool voor fabrikanten om productinformatie, waaronder afbeeldingen, te delen met groothandels en distributeurs. De productdata is zo opgezet dat deze meteen gebruikt kan worden op websites en in digitale bedrijfsprocessen.
UOB De UOB biedt advies- en ingenieursbureaus, technisch dienstverleners en onderaannemers de mogelijkheid om samen te werken op basis van één standaard: ETIM en ETIM-MC gestructureerde fabrikantdata. De open standaard zorgt ervoor dat 3D-modellen tussen partijen in de keten ook echt uitwisselbaar zijn, ongeacht verschillende CAD-applicaties.
Trimble LUCKINSlive LUCKINSlive bevat de details van meer dan 1 miljoen individuele producten van honderden fabrikanten in de elektrotechnische, installatie en sanitaire branche.
Trimble Connect Trimble Connect zorgt ervoor dat de data die je gebruikt voor het maken van technische tekeningen, 2D en 3D ontwerpen en operationele plannen altijd accuraat en up-to-date is.
ARGE Neue Medien ARGE Neue Medien is een samenwerking tussen meer dan 100 fabrikanten in de installatiebranche. ARGE verzorgt kwaliteitsmanagement van productdata en standaardisatie van data en formaten voor al haar leden.
Service providers  
Channel Studios Channel Studios verzorgt de productie van productcatalogi en brochures voor bedrijven die producten leveren, van kleine onderdelen tot hi-tech apparatuur en van meubels tot industriële machines. Op basis van de productdata in onze Dataprocessor en de AutoPub plugin, kan Channel Studios eenvoudig jouw nieuwe productcatalogus produceren.
Positive Digits Positive Digits is een online performance agency die jou met innovatieve marketingtechnieken helpt om het maximale rendement uit jouw website te halen, zowel op korte als lange termijn.
Proplanet PIM Systeem