Koppel al jouw systemen

Al onze oplossingen zijn SaaS (software as a service) oplossingen, wat betekent dat informatie wordt opgeslagen in de cloud. Een belangrijk voordeel hiervan is dat onze PIM en DAM software gekoppeld kan worden aan een breed scala van nieuwe en bestaande platformen, zoals jouw ERP systeem of webshop, via API’s.

Koppelen dankzij een flexibele open API structuur

Integraties met Proplanet PIM

Al onze oplossingen zijn SaaS (software as a service) oplossingen, waarmee ze cloud-based zijn en niet op ’traditionele’ servers, zoals een desktop, draaien. Een belangrijk voordeel hiervan is dat onze PIM en DAM software gekoppeld kan worden aan een breed scala aan platformen via online Application Programming Interfaces (API’s).

Zo koppel je een Proplanet PIM of DAM systeem bijvoorbeeld aan je backoffice applicatie, ERP systeem, of ander systeem waarin je productdata en bestanden onderhoudt.

Via deze integraties kun je efficiënter werken en handmatige processen, zoals het kopiëren van data, automatisch uitvoeren. Dit bespaart heel veel tijd en is bovendien minder foutgevoelig. Zo wordt de productiviteit binnen jouw bedrijf hoger en wordt productinformatie sneller verspreid binnen je interne systemen, tot aan je webshop.

Integraties met ERP systemen

Het doel van een ERP systeem (Enterprise Resource Planning) is het centraliseren van bedrijfsinformatie en het beheren van je inventaris, klantrelaties, prijzen, inkoop, accounting, etcetera. Een ERP is dus bedoeld voor het beheren van transactionele data, in tegenstelling tot een PIM waarin het draait om productdata, en een DAM waarin je digitale bestanden beheert.

Echter, hoewel een ERP een ander doel heeft dan een PIM en DAM systeem, is het wel van belang dat de drie systemen volledig geïntegreerd zijn, zodat alle relevante data eenvoudig tussen de systemen overgebracht kan worden. Wanneer ze aan elkaar gekoppeld zijn, vormen deze drie systemen samen een krachtige basis voor jouw bedrijfsvoering.

Wij kunnen onze PIM en DAM systemen koppelen aan jouw bestaande ERP systeem, zodat jij je transactionele data beter kunt beheren.

Centraal beheer van alle productgerelateerde data
Tijd besparen bij het importeren van nieuwe productinformatie, omdat deze automatisch gedeeld wordt met alle systemen
Toegangsrechten instellen voor teams, groepen of individuele gebruikers
Maak gebruik van de geavanceerde filters in de Proplanet PIM wanneer je zoekt naar productinformatie
'Achter de schermen' nieuwe productinformatie invullen en deze publiceren op je verkoopkanalen wanneer jij er klaar voor bent

E-commerce platformen

Proplanet PIM ecommerce integrations

We ondersteunen integraties met een groot aantal e-commerce platformen van derden en webshop providers, zodat de data in je PIM en DAM systemen automatisch gesynchroniseerd wordt met je webshop. Zo kan je gebruik maken van onze geavanceerde PIM en DAM systemen, zonder dat je over hoeft te stappen naar een andere webshopprovider.

Onze open API’s kunnen gekoppeld worden met alle vooraanstaande e-commerce platformen, zoals Magento, Shopify, WooCommerce en BIG Commerce. Draait jouw webshop op een ander platform? Neem contact met ons op om te bespreken hoe ons PIM systeem gekoppeld kan worden aan jouw webshop!

Neem contact met ons op
Logo Wibe Group
“Resultaatgericht en razendsnel”

"De samenwerking met Proplanet is resultaatgericht. Samen zijn Wibe Group en Proplanet razendsnel tot implementatie van een nieuw PIM-systeem gekomen. Het team is goed en snel bereikbaar, zelfs buiten kantoortijden."

Avinash Ramnath - Wibe Group
5 stars

Welke integratie heb jij nodig?

Proplanet PIM Systeem