Data dashboards

Met een data dashboard krijg je in één oogopslag meer informatie over de volledigheid en de kwaliteit van jouw productdata.

Overzicht over jouw productdata

Data dashboards inzicht in productdata

Om je meer inzicht te kunnen geven in de kwaliteit van jouw productdata in het Proplanet PIM systeem, bieden we een nieuwe service aan: het ontwerpen en beschikbaar stellen van Data Dashboards.

Met behulp van een data dashboard is het mogelijk om in één oogopslag meer informatie te krijgen over bijvoorbeeld hoeveel belangrijke velden met productspecificaties en ETIM-kenmerken gevuld zijn, aan hoeveel producten afbeeldingen en andere assets gekoppeld zijn en uit welke landen de producten komen. Maar ook andere gegevens uit het PIM systeem kunnen in een dashboard getoond worden.

Het data dashboard inrichten naar jouw wens

Project management digitalisatie

Het data dashboard geeft overzichtelijk weer wat de huidige status van jouw productdata is. Welke data hier precies in meegenomen wordt, is afhankelijk van jouw wensen en behoeftes. Tijdens een vrijblijvend gesprek met één van onze consultants kunnen we je een indruk geven van de mogelijkheden en jouw wensen bespreken. Daarna werken we een gedetailleerd plan voor je uit. Indien gewenst kunnen we zelfs data van buiten het Proplanet PIM systeem meenemen. Zo krijg jij zelf inzicht in de volledigheid en de kwaliteit van je data, maar kun je ook iedereen binnen jouw organisatie op de hoogte houden van de kwaliteit van de productinformatie, zodat er eventueel adequaat actie ondernomen kan worden.

Waarom heb ik een data dashboard nodig?

Verwerk je productinformatie eenvoudig in het Proplanet PIM systeem

Als je data aan een datapool zoals 2ba aanlevert, worden er eisen gesteld aan de gegevens. Met het data dashboard kan je vooraf snel en eenvoudig checken of de aan te leveren informatie voldoet aan de eisen die de datapool stelt en of er geen essentiële informatie mist. Zo kom je niet voor verrassingen te staan na aanlevering en voorkom je extra werk door het handmatig moeten zoeken naar ontbrekende informatie. Bovendien kan een data dashboard aanbevelingen geven over hoe de data verbeterd of aangevuld moet worden om aan de eisen van de datapool te voldoen.

Voorbeelden van data dashboards

Een dashboard kan bestaan uit meerdere pagina’s met op elke pagina een aantal overzichten. De gegevens op het dashboard kunnen gefilterd worden op merk, land van herkomst of andere gegevens.

Overzichtspagina

Op de overzichtspagina kan een score per categorie velden (specificaties of kenmerken) getoond worden. De score wordt bepaald door elk veld een wegingsfactor mee te geven. Zo zie je snel bij welke veldencategorie nog veel informatie ontbreekt, bijvoorbeeld bij algemene productinformatie, logistieke informatie of prijsgegevens.
Proplanet data dashboard home

Overzicht met score en verbeteringen
Kwaliteitsscore per merk
Aantal producten met ontbrekende gegevens per veld
Aantal producten met ontbrekende gegevens per categorie
Filteren op merk of categorie

Productoverzicht

Op de productenpagina zie je een overzicht van de productinformatie per veld. Je ziet de totale score per geselecteerd veld en de totale score per veld van de door jou geselecteerde producten.

 

Data dashboard Proplanet productoverzicht

Kwaliteitsscore per productveld
Aantal ingevulde velden per merk
Aantal producten met ontbrekende informatie per veld
Mogelijkheid te filteren op merk of productstatus

ETIM Classificatie

Wanneer je gebruik maakt van de ETIM classificatie, dan is het erg belangrijk dat alle ETIM velden accuraat en volledig gevuld zijn. In dit dashboard kun je snel zien welke ETIM klassen, kenmerken per klasse of waarden zijn vervallen of toegevoegd.

 

ETIM data dashboard

Aantal producten per ETIM klasse
Aantal producten met ontbrekende ETIM kenmerken
Overzicht gevulde ETIM velden per merk
Overzicht met nieuwe en vervallen ETIM kenmerken
Filteren op merk, verwijderde klassen en toegevoegde klassen

Meer informatie over data dashboards?

Proplanet PIM Systeem