Inkoopgroepen

Waarom heb je als inkoopgroep een PIM nodig?

Inkoopgroepen bieden voordeel aan hun leden door producten in bulk in te kopen tegen competitieve prijzen. Voor dit type organisaties is het prioriteit om snel en eenvoudig grote hoeveelheden productdata te verzamelen bij alle leveranciers en distributeurs met wie ze werken en deze data vervolgens te delen met hun leden.

Top 4 voordelen van een PIM voor inkoopgroepen

Het implementeren van een PIM systeem maakt het verzamelen en delen van data sneller en efficiënter, zowel voor leden als voor de leveranciers. De inkoopgroep is immers de schakel tussen deze partijen en heeft daarmee de verantwoordelijkheid om te zorgen voor consistente data van hoge kwaliteit. Een PIM systeem biedt een inkoopgroep daarom de volgende 5 belangrijke voordelen.

Zonder PIM-systeem is het moeilijk om productdata efficiënt te delen met individuele leden van je inkoopgroep. Oplossingen zoals de Proplanet PIM zorgen ervoor dat inkoopgroepen alle productdata centraal kan opslaan. Vervolgens kan de kwalitatieve data in real-time gedeeld worden met de leden. Het is zelfs mogelijk om leden toegang te geven tot selectieve informatie. Wie toegang heeft tot welke data kan per lid of per gebruikersgroep bepaald worden. Dit bespaart enorm veel tijd, omdat productinformatie zoals catalogi, datasheets en afbeeldingen niet meer handmatig naar de leden gemaild hoeft te worden.

Dankzij de open API structuur