Autopub & Catalogi

Structureer en categoriseer je productdata.

Beheer je productcategorieën online

Structureer je data met Proplanet AutoPub categorisatie

AutoPub is een optionele module die je kunt toevoegen aan je Proplanet PIM en DAM. De module zorgt ervoor dat je al jouw productcategorieën, waaronder subcategorieën, afbeeldingen en bijlagen, binnen één systeem kunt beheren. Je kunt de categorieën die je aanmaakt in AutoPub vervolgens tonen op je website, in je mobiele app of in je (digitale) brochure.

De AutoPub module maakt het eenvoudiger om je productinformatie accuraat en consistent te houden, doordat alle categorieën die in AutoPub aangemaakt worden, uit de productdata in je Proplanet PIM gehaald worden.

Creëer online brochures en datasheets

Met AutoPub kun je niet alleen categorieën instellen, maar je kunt ook (digitale) hulpmiddelen maken in Adobe InDesign, via xml, exports, plug-ins of een API. Je kunt je productcategorieën en categoriedata publiceren als een online brochure, inclusief hyperlinks naar de relevante productpagina’s op je website. Ook kun je met deze module datasheets maken.

Catalogi publiceren

Gedrukte productbrochures en datasheets
Productcatalogus afdrukken met AutoPub

Met de optionele AutoPub printmodule kan je een hoogwaardige catalogus of brochure ontwerpen in InDesign, om deze te laten afdrukken en je producten offline te laten zien. Ook kun je geprinte datasheets maken. De informatie voor je catalogus of sheet wordt direct uit het PIM systeem gehaald, zodat deze altijd up-to-date, consistent en accuraat is.

Waarom zou je een fysieke brochure willen?

Hoewel digitale productinformatie en media steeds dominanter zijn, worden gedrukte catalogi en glanzende brochures nog steeds door velen als ‘etalage’ gezien. Bij Proplanet krijgen we dan ook vaak de vraag of wij kunnen zorgen voor een mooie brochure. Daarom kiezen we voor een combinatie van digitaal en fysiek, de perfecte oplossing voor veel fabrikanten, groothandelaren en retailers die met klanten werken die graag offline werken en door een brochure willen bladeren.

Wanneer je een catalogus hebt, kan je jouw productaanbod letterlijk op het bureau van je potentiële klant achterlaten."

Wayne Jarvis van Proplanet

Wayne Jarvis
UK Business Developer

“Of door hem via de post te versturen, of door hem mee te nemen naar een salesmeeting. Vanuit een marketingperspectief is dit zeer effectief, omdat je het ontdekken van je merk niet aan het toeval overlaat. Het is een goede manier om nieuwe accounts te werven en zowel de gemiddelde orderwaarde als de ‘customer lifetime value’ te vergroten.”

Meerdere doelgroepen of categorieën? Geen probleem!

Target verschillende klantgroepen met AutoPub

AutoPub kan eenvoudig geconfigureerd worden om een reeks aan brochures en datasheets te creëren. Daarbij haalt de module informatie uit verschillende categorieën binnen je PIM. Op deze manier kan je individuele klanten of klantgroepen benaderen, door op de categorieën en producten te focussen die voor hen het meest relevant zijn.

Vraag een AutoPub demo aan