Change Log

Hier vind je alle updates in de nieuwste Proplanet releases

Proplanet Change Log

Overzicht van de laatste updates

Bij Proplanet zijn we constant bezig met het optimaliseren van ons Product Information Management systeem. Daarom lanceren we van tijd tot tijd nieuwe versies van ons PIM systeem. Hier lees je wat er allemaal nieuw is in de laatste updates.

Proplanet versie "Hooks"

15 april, 2024
featurefeature
updateupdate

Nieuw formaat ETIM xChange is gereed!
ETIM international heeft het nieuwe ETIM xChange formaat kort geleden uitgebracht. In de nieuwe versie van Proplanet PIMS kun je het nieuwe formaat gebruiken als import- en als exportformaat. De basisonderdelen van xChange zijn geïmplementeerd waardoor je de productinformatie kunt delen met andere gebruikers of platvormen. Je hebt ook de mogelijkheid om een eigen definitie op te stellen, net als bij de andere branchestandaardformaten. Koppel eenvoudig jouw eigen velden aan de xChange velden. In de nabije toekomst zullen we de xChange definitie verder ontwikkelen om aan te sluiten bij toekomstige versies en breiden we de standaard PIMS velden uit om eenvoudiger aan te sluiten bij het xChange formaat.

 

Diverse snelheidsverbeteringen in Proplanet PIMS
Het openen van de mediaview is verbeterd, het openen en filteren van het scherm is nu aanzienlijk sneller dan voorheen. Daarnaast is het geheugenverbruik geoptimaliseerd voor DICO & INSBOU wat resulteert in een snellere verwerkingstijd voor het importeren van productinformatie.

 

Meer inzicht in de wijzigen van ETIM dynamisch
Wil je op de hoogte gehouden worden van ETIM dynamische updates? Dan kun je vanaf nu in de scheduler van het Proplanet PIMS je e-mailadres instellen. Je krijgt dan na de ETIM update een overzicht van de vervallen klassen, kenmerken en waarden die zijn toegepast bij een of meerdere van jouw producten.
Ook is er een betere match gemaakt tussen de ETIM klassen en de ETIM-MC klassen. Hierdoor is het nu ook mogelijk om in ETIM versies 8 & 9 de ETIM-MC klassen te activeren in plaats van enkel bij dynamisch.

 

Uitbreiding standaard BMECat formaatdefinities
Maak je gebruik van de import of export via BMECat, dan is de standaarddefinitie ‘Default’ aangevuld met de laatste standaarden, waaronder eenheden, afnamedatum en meer in toekomstige PIM releases. Maak je gebruik van een eigen definitie, neem dan de nieuwe standaarden over of neem contact op met jouw PIM consultant.

Proplanet versie "Zed"

22 januari, 2024
featurefeature
updateupdate

EezyBridge optimalisaties na migratie
Het verwerken van alle mediabestanden is een intensief proces. Om dit proces te versnellen en te verbeteren is een nieuw verwerkingsproces ingericht. Hierdoor is het DAM-systeem schaalbaar en kan het sneller media vergelijken, verwerken en voorbeeldbestanden genereren.
In het scherm EezyBridge is eenvoudig te zien aan hoeveel producten een mediabestand is gekoppeld. In deze nieuwe release is het ook mogelijk om te zien in hoeveel AutoPub hoofdstukken het mediabestand is gebruikt.

 

Nieuwe functionaliteiten
In de vorige release is het importeren en exporteren voor verpakkingsvormen mogelijk gemaakt, in deze release is het opvragen van de verpakkingsvormen toegevoegd aan de API onder een nieuwe end-point. Op api.dataprocessor.nl kun je de details terugvinden.
Het verwijderen in bulk kan nu ook worden toegepast op opties & accessoires; dit was al beschikbaar voor producten, logistiek, prijzen en mediabestanden. Op basis van het filter en de gekozen onderdelen kun je één of meerdere records verwijderen.

 

Achter de schermen
In deze release is achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereiding van een dashboardweergave en nieuwe GUI. Ook houden we de ontwikkeling van ETIM xChange nauwlettend in de gaten, zodat we het nieuwe formaat zo snel mogelijk kunnen ondersteunen in het PIM-systeem.

Proplanet versie "Thompson"

6 oktober, 2023
featurefeature
updateupdate

Meerdere verpakkingsvormen nu ook via flexibele mapping
In vorige release van het Proplanet PIM systeem is de meerdere verpakkingsvormen view toegevoegd. Het inladen en exporteren van meerdere verpakkingen wordt ondersteund door BMECat. In deze nieuwe versie, Thompson, is het nu ook mogelijk om een eigen mapping op te zetten via de import/export beheren tegel. Dit betekent dat u vanaf nu ook met een eigen Excel, CSV of TXT een import en/of export kan maken van verschillende verpakkingsvormen. Enkel het bestelnummer en leverancier is nodig voor het inladen van verpakkingsvorm regels.

 

Proplanet DAM (EezyBridge) afronding migratie
De laatste handelingen van het DAM zijn afgerond en geïntegreerd in het Proplanet PIM. In deze laatste stap is het dialoog voor het toevoegen of wijzigen van assets aangepast zodat deze naadloos samenwerkt met het PIM systeem. Het uploaden en direct overschrijven is ook aangepast, wilt u hier meer informatie over volg dan de vernieuwde Academy video Attach Media.

Proplanet versie "Mauser"

18 augustus, 2023
featurefeature
updateupdate

Basis workflow voor importeren
Standaard is de basis workflow uitgeschakeld in het Proplanet PIM, deze kun je activeren door een extra rol aan te maken die het recht “import goedkeuren” niet heeft. Alle gebruikers zonder dit recht kunnen importacties voorbereiden en indienen ter goedkeuring, zie de volledige demonstratie in de releasevideo.

 

Inzicht prijswijzigingen tijdens import
Het Proplanet PIM systeem toont alle verschillen tijdens de import per onderdeel. Het onderdeel ‘prijzen’ is uitgebreid met een percentage kolom. Dit geeft een snel inzicht in de prijsstijgingen of -dalingen, eventuele uitschieters vallen hierdoor sneller op. Bekijk de releasevideo voor een voorbeeld.

 

Tekstgenerator geautomatiseerd bijwerken
Het genereren van teksten in meerdere talen op basis van velden en kenmerken is al langer mogelijk via de tekstgenerator. Vanaf nu is het ook mogelijk om de uitkomst van deze generator op te slaan in een bestaand (eigen) veld. Gebruik de scheduler om dit periodiek uit te voeren.

 

Proplanet DAM (EezyBridge) migratie fase 4
De migratie van het Proplanet DAM systeem is bijna klaar. Vanaf deze versie kun je ook los alle bestanden downloaden op basis van de gemaakte filter in het EezyBridge overzicht. Los het originele bestand downloaden is ook mogelijk. Het los uploaden van bestanden en eventueel overschrijven komt in de volgende migratiefase beschikbaar.

Proplanet versie "Callahan"

14 april, 2023
featurefeature
updateupdate

Meerdere verpakkingen onderhouden via BMECat
In vorige versies van DataProcessor was het al mogelijk om meerdere verpakkingsvormen in te lezen die zijn opgenomen in BMECat. In deze versie kun je de verpakkingsvormen inzien en onderhouden in het nieuwe tabblad verpakkingsvormen. Beheer eenvoudig de gegevens zoals je gewend bent in Proplanet PIM door gebruik te maken van het grid, de kolom vullen actie of het importeren via de BMECat versies 3.1, 4.0.2 of 5.0. Handmatig kun je ook extra verpakkingsvormen aanvullen door het plus-icoon te gebruiken.
Standaard zijn meerdere verpakkingsvormen uitgesloten bij een BMECat export. Wil je gebruik maken van meerdere verpakkingsvormen? Vergeet dan niet tijdens de BMECat export de optie “Export verpakkingsvormen (i.p.v. logistieke gegevens)” in te schakelen.

 

Proplanet DAM (EezyBridge) migratie fase 3
Vanaf deze versie kun je ook de EezyBridge assets bekijken in een overzichtsview. Hierin zijn alle assets zichtbaar en kun je zien aan hoeveel producten een asset is gekoppeld. Door dit inzicht is het veel eenvoudiger om de assets te verwijderen die je niet meer gekoppeld hebt aan een product.
Op verzoek van veel klanten is de pop-up van de media omgewisseld naar een tabblad. Hierdoor heb je veel meer mogelijkheden voor het zoeken naar en beheer van assets per product.
Naast deze visuele wijzigen zijn er ook enkele technische wijzigingen doorgevoerd, zoals het beheer van rechten voor Eezybridge. Deze kun je nu beheren in het instellingenscherm van DataProcessor.

Proplanet versie "Proctor"

27 februari, 2023
featurefeature
notenote

Proplanet DAM (EezyBridge) migratie fase 2
De import routine van de Proplanet DAM is nu verder geïntegreerd met het PIM-systeem (DataProcessor). Hierdoor zijn importacties sneller en stabieler omdat er geen data tussen systemen uitgewisseld hoeft te worden.
Ook hebben we het downloaden van assets geoptimaliseerd. Mislukte downloads worden opgeslagen en zijn terug te vinden in de mastertabellen. Tijdens een importproces word je geïnformeerd dat er URL’s worden aangeleverd die in het verleden zijn mislukt. Deze assets worden standaard genegeerd.
Het beste voor het laatst: het is nu mogelijk om fysiek te controleren op verschillen. Dit houd in dat Proplanet DAM duplicaten kan voorkomen, ook al is de bestandsnaam afwijkend. Tijdens de fysieke controle valideren we ook het bestandstype en passen deze aan waar nodig.

 

Verschillende user-interface verbeteringen
Het is nu mogelijk om te zoeken naar opgeslagen filters. Het resultaat wordt in alfabetische volgorde getoond. Het zoeken is mogelijk bij statistieken, filterbeheer, exporteren en de scheduler.
De eerste versie van de datasheet generator is beschikbaar in Proplanet PIM (Dataprocessor) op de detailpagina. Deze functionaliteit genereert een PDF gebaseerd op de Proplanet template.
De Proplanet PIM valideert vanaf nu jouw abonnement en informeert je wanneer het aantal gebruikers, import mappings, producten of de opslag aan het limiet zit. Indien je meer dan 110% van je opslag in gebruik hebt, wordt de importmogelijkheid geblokkeerd. Dit kun je oplossen door een aantal producten op te schonen of je abonnement te upgraden.

 

Herinnering: Gebruik je de ETIM9 of dynamisch in combinatie met de Nederlandse taal?
Ketenstandaard heeft de nieuwe ETIM9 versie op 5 december gepubliceerd. Helaas was de aankondiging een paar dagen voor de publicatie. Daarom hebben we besloten tijdelijk de ETIM update te deactiveren. De update van onze PIM van medio december maakt het mogelijk om te kiezen tussen ETIM international en Ketenstandaard. Ook is het mogelijk de inloggegevens te vullen zodat je alle talen van jouw organisatie kan ophalen. De login-gegevens kun je opvragen bij Ketenstandaard of ETIM international. Heb je meer informatie nodig? Controleer de laatste mailing: “DataProcessor: Aankondiging ETIM wijzigingen” of neem contact op met ons.

Proplanet versie "TackleBerry"

15 november, 2022
notenote

EezyBridge migratie fase 1
De voorbereidingen om de Proplanet DAM (EezyBridge) volledig te integreren met de Proplanet PIM (DataProcessor) zijn gestart. In de eerste fase zijn er geen zichtbare veranderingen.
De technische operatie is dusdanig aangepast dat de Proplanet PIM en DAM systemen in de volgende fase meer compatibel zijn.

Proplanet versie "Laverne"

1 juli, 2022
featurefeature
updateupdate
notenote

De nieuwste versie BMECat 5.0 is beschikbaar
Proplanet ondersteunt nu ook de laatste BMECat versie. Deze wizard werkt hetzelfde als versie 4.0.3, echter zijn er meer velden beschikbaar om te importeren en exporteren. Als je je eigen mapping hebt gecreëerd voor versie 4.0.3 moet je die ook creëren voor versie 5, want deze wordt niet overgenomen.

 

Betere controle over de import van media
Om meer controle te hebben over welke media geüpload moet worden bij een import, kun je mediatypes deactiveren in de mastertabelsectie.
Er is een optie toegevoegd om producten met flexibele mapping niet aan te maken.
Net als bij BMECat, ondersteunt DICO nu ook het beheer van gelinkte relaties tijdens de import.

 

Proplanet DAM API en filters vernieuwd
De API van de Proplanet DAM (EezyBridge) is geüpdatet. Het .webp formaat kan nu toegestaan worden via de API key. Dit is een snellere en compactere manier om afbeeldingen weer te geven. Dit formaat ondersteunt ook caching, wat de responsiveness van de API enorm verhoogt, maar het neemt wel extra schijfruimte in beslag.
Filteren is verbeterd: je kunt nu minimale en maximale afmetingen gebruiken wanneer je afbeeldingen zoekt.

 

Automatisch updaten met de nieuwe module 2ba API
Je kunt de nieuwe module ‘2ba API’ nu toevoegen aan je abonnement. Met deze module is het mogelijk om een gedeelte van je productassortiment te updaten vanuit 2ba. Dit is ideaal voor groothandels. Neem contact met ons op om deze module aan te schaffen.

Proplanet versie "Harris"

25 februari, 2022
featurefeature
updateupdate

Volgende fase van nieuwe manier van importeren
In eerdere versie van de Proplanet PIM is importeren op de achtergrond toegevoegd. Deze nieuwe manier van importeren geeft je meer controle over de import. Echter, het proces van verdergaan via e-mail werd gezien als omslachtig en daarom hebben we een hybride oplossing toegevoegd. Importeren op de achtergrond is nu standaard, maar je gaat meteen verder en volgt meteen het gehele importproces.

 

DICO export verbeterd voor een groot aantal artikelen
Het exporteren van een DICO bestand is verbeterd voor groothandels en agentschappen. Het is nu mogelijk om alleen product- en prijsdata te exporteren. Als je als groothandel data aanlevert aan 2ba, is deze data voldoende. Bekijk de korte instructievideo om te zien hoe dit werkt.

 

Prestatie en kleine verbeteringen
Om de snelheid te verhogen, worden importacties in de wacht gezet en achtereenvolgend uitgevoerd. Het importeren van grote bestanden is versneld.
De aanmaak- en wijzigingsdata zijn nu zichtbaar en kunnen worden gebruikt om op te filteren.
De Raw2ETIM module is beschikbaar als BETA-versie. Neem contact met ons op als je deze module wenst te gebruiken.

Proplanet PIM Systeem