Change Log

Hier vind je alle updates in de nieuwste Proplanet releases

Proplanet Change Log

Overzicht van de laatste updates

Bij Proplanet zijn we constant bezig met het optimaliseren van ons Product Information Management systeem. Daarom lanceren we van tijd tot tijd nieuwe versies van ons PIM systeem. Hier lees je wat er allemaal nieuw is in de laatste updates.

Proplanet versie "Protcor"

27 februari, 2023
featurefeature
notenote

Proplanet DAM (EezyBridge) migratie fase 2
De import routine van de Proplanet DAM is nu verder geïntegreerd met het PIM-systeem (DataProcessor). Hierdoor zijn importacties sneller en stabieler omdat er geen data tussen systemen uitgewisseld hoeft te worden.
Ook hebben we het downloaden van assets geoptimaliseerd. Mislukte downloads worden opgeslagen en zijn terug te vinden in de mastertabellen. Tijdens een importproces word je geïnformeerd dat er URL’s worden aangeleverd die in het verleden zijn mislukt. Deze assets worden standaard genegeerd.
Het beste voor het laatst: het is nu mogelijk om fysiek te controleren op verschillen. Dit houd in dat Proplanet DAM duplicaten kan voorkomen, ook al is de bestandsnaam afwijkend. Tijdens de fysieke controle valideren we ook het bestandstype en passen deze aan waar nodig.

 

Verschillende user-interface verbeteringen
Het is nu mogelijk om te zoeken naar opgeslagen filters. Het resultaat wordt in alfabetische volgorde getoond. Het zoeken is mogelijk bij statistieken, filterbeheer, exporteren en de scheduler.
De eerste versie van de datasheet generator is beschikbaar in Proplanet PIM (Dataprocessor) op de detailpagina. Deze functionaliteit genereert een PDF gebaseerd op de Proplanet template.
De Proplanet PIM valideert vanaf nu jouw abonnement en informeert je wanneer het aantal gebruikers, import mappings, producten of de opslag aan het limiet zit. Indien je meer dan 110% van je opslag in gebruik hebt, wordt de importmogelijkheid geblokkeerd. Dit kun je oplossen door een aantal producten op te schonen of je abonnement te upgraden.

 

Herinnering: Gebruik je de ETIM9 of dynamisch in combinatie met de Nederlandse taal?
Ketenstandaard heeft de nieuwe ETIM9 versie op 5 december gepubliceerd. Helaas was de aankondiging een paar dagen voor de publicatie. Daarom hebben we besloten tijdelijk de ETIM update te deactiveren. De update van onze PIM van medio december maakt het mogelijk om te kiezen tussen ETIM international en Ketenstandaard. Ook is het mogelijk de inloggegevens te vullen zodat je alle talen van jouw organisatie kan ophalen. De login-gegevens kun je opvragen bij Ketenstandaard of ETIM international. Heb je meer informatie nodig? Controleer de laatste mailing: “DataProcessor: Aankondiging ETIM wijzigingen” of neem contact op met ons.

Proplanet versie "TackleBerry"

15 november, 2022
notenote

EezyBridge migratie fase 1
De voorbereidingen om de Proplanet DAM (EezyBridge) volledig te integreren met de Proplanet PIM (DataProcessor) zijn gestart. In de eerste fase zijn er geen zichtbare veranderingen.
De technische operatie is dusdanig aangepast dat de Proplanet PIM en DAM systemen in de volgende fase meer compatibel zijn.

Proplanet versie "Laverne"

1 juli, 2022
featurefeature
updateupdate
notenote

De nieuwste versie BMECat 5.0 is beschikbaar
Proplanet ondersteunt nu ook de laatste BMECat versie. Deze wizard werkt hetzelfde als versie 4.0.3, echter zijn er meer velden beschikbaar om te importeren en exporteren. Als je je eigen mapping hebt gecreëerd voor versie 4.0.3 moet je die ook creëren voor versie 5, want deze wordt niet overgenomen.

 

Betere controle over de import van media
Om meer controle te hebben over welke media geüpload moet worden bij een import, kun je mediatypes deactiveren in de mastertabelsectie.
Er is een optie toegevoegd om producten met flexibele mapping niet aan te maken.
Net als bij BMECat, ondersteunt DICO nu ook het beheer van gelinkte relaties tijdens de import.

 

Proplanet DAM API en filters vernieuwd
De API van de Proplanet DAM (EezyBridge) is geüpdatet. Het .webp formaat kan nu toegestaan worden via de API key. Dit is een snellere en compactere manier om afbeeldingen weer te geven. Dit formaat ondersteunt ook caching, wat de responsiveness van de API enorm verhoogt, maar het neemt wel extra schijfruimte in beslag.
Filteren is verbeterd: je kunt nu minimale en maximale afmetingen gebruiken wanneer je afbeeldingen zoekt.

 

Automatisch updaten met de nieuwe module 2ba API
Je kunt de nieuwe module ‘2ba API’ nu toevoegen aan je abonnement. Met deze module is het mogelijk om een gedeelte van je productassortiment te updaten vanuit 2ba. Dit is ideaal voor groothandels. Neem contact met ons op om deze module aan te schaffen.

Proplanet versie "Harris"

25 februari, 2022
featurefeature
updateupdate

Volgende fase van nieuwe manier van importeren
In eerdere versie van de Proplanet PIM is importeren op de achtergrond toegevoegd. Deze nieuwe manier van importeren geeft je meer controle over de import. Echter, het proces van verdergaan via e-mail werd gezien als omslachtig en daarom hebben we een hybride oplossing toegevoegd. Importeren op de achtergrond is nu standaard, maar je gaat meteen verder en volgt meteen het gehele importproces.

 

DICO export verbeterd voor een groot aantal artikelen
Het exporteren van een DICO bestand is verbeterd voor groothandels en agentschappen. Het is nu mogelijk om alleen product- en prijsdata te exporteren. Als je als groothandel data aanlevert aan 2ba, is deze data voldoende. Bekijk de korte instructievideo om te zien hoe dit werkt.

 

Prestatie en kleine verbeteringen
Om de snelheid te verhogen, worden importacties in de wacht gezet en achtereenvolgend uitgevoerd. Het importeren van grote bestanden is versneld.
De aanmaak- en wijzigingsdata zijn nu zichtbaar en kunnen worden gebruikt om op te filteren.
De Raw2ETIM module is beschikbaar als BETA-versie. Neem contact met ons op als je deze module wenst te gebruiken.