Over Proplanet

Proplanet is een toonaangevend IT-bedrijf op het gebied van data-oplossingen, Product Information Management (PIM) en e-commerce oplossingen.

Een betrouwbare softwarepartner

Logo Proplanet

Proplanet werd opgericht in 2000 en houdt zich sindsdien bezig met het helpen van fabrikanten, groothandels en retailers om hun productinformatie zo snel en volledig mogelijk bij klanten te krijgen, door middel van een gebruiksvriendelijk PIM-systeem: onze Dataprocessor. Met onze kennis en ervaring op het gebied van data-oplossingen en zoekprocessen is Proplanet een ideale partner om jouw organisatie efficiënter te laten werken en te laten groeien. Naast een PIM-oplossing bieden we een Digital Asset Management (DAM) systeem, evenals e-commerce oplossingen op maat, consultancy en project management.

Controle over jouw assortiment is waar jij je mee bezig houdt en waar jij goed in bent. De software waarmee je die controle houdt, die bieden wij. Maar om onze software optimaal voor jou te laten werken, is het belangrijk dat wij begrijpen wat jou en jouw organisatie drijft. Daarom investeren we in een langetermijnrelatie met onze klanten en zijn we een betrouwebare softwarepartner, in plaats van enkel softwareleverancier.

Mede-oprichters van ETIM

De ETIM-standaard garandeert eenduidige, accurate productgegevens uit een enkele bron, die gedistribueerd wordt over de gehele supply chain, zodat fabrikanten, groothandels, distributeurs en retailers allemaal dezelfde productieinformatie communiceren. ETIM classificieert producten gebaseerd op hun eigenschappen en is de standaard in de bouw- en installatiebranche voor het uitwisselen van artikeldata. De ETIM datastandaard is mede opgericht door Proplanet in 1999 en wordt inmiddels wereldwijd gebruikt.

Consistente productinformatie
Integriteit in de supply chain
Meer controle over productdata
Ondersteunt omnichannel marketing
Internationaal bruikbare datastandaard