Data services

Je productdata staat wellicht verspreid over een groot aantal systemen en documenten, zoals in een ERP, CMS of CRM systeem, in excel- of pdf-bestanden… Geen probleem! We helpen je graag bij het verzamelen, opruimen en overzetten van je data naar het Proplanet PIM en DAM systeem.

Data verzamelen, configureren en migreren

Ontdek onze uitgebreide syndicatiemogelijkheden

Als het gaat over bestaande productinformatie, dan hebben onze klanten allemaal hun eigen systemen wanneer ze starten met het Proplanet PIM systeem. De data staat bijvoorbeeld in een ERP, CRM of CMS systeem, in excelsheets, in pdf’s, in word-documenten of andere tekstbestanden… of verspreid over verschillende bronnen!

Meestal moeten we daarom een uitgebreid datareinigingsproces opstarten voordat we de schone en accurate productdata in de Proplanet PIM software kunnen zetten. Dus als je data een chaos is voordat je met de Proplanet PIM software gaat werken, maak je dan geen zorgen: wij ruimen de data voor je op!

We verzamelen alle relevante data en filteren oude en overbodige data weg. Daarna configureren we de data zodat hij aan jouw eisen en specificaties voldoet, en importeren we deze in de PIM. Het importeren van data kan in één keer of in fases worden gedaan, afhankelijk van hoeveel producten je hebt. Voordat we de data migreren, testen we eerst met een klein aantal producten of de data goed in het PIM systeem terecht komen.

Als je jouw data wil herstructureren volgens één van de branchespecifieke classificaties die onze PIM oplossing ondersteunt, zoals ETIM of GS1, dan helpt ons team je daar graag bij.

Het proces van data import

Het data import proces Infographic

Het onderhouden van je productinformatie

We testen de data voordat we de migratie opstarten

Productinformatie verandert voortduren. Daarom is het belangrijk dat deze onderhouden wordt nadat deze eenmaal goed in je PIM systeem staat. De specialisten van Proplanet kunnen je helpen bij het artikelbeheer op langere termijn. Al dan niet samen met jouw artikelbeheerder kunnen we je helpen om de toestroom aan nieuwe informatie vanuit fabrikanten te verwerken in het Proplanet PIM systeem, zodat deze vervolgens gedistribueerd kan worden naar jouw verkoopplatformen, klanten en interne systemen.

Door onze Data Services in te zetten voor het beheren van je artikelen op de lange termijn, zorg je ervoor dat jouw investering in een goed PIM systeem terugverdiend wordt.

Hulp nodig bij het verzamelen van data?

Proplanet PIM Systeem