Flexibele export-mogelijkheden

Vanuit de Proplanet PIM software kun je data in vele verschillende bestandsformaten exporteren, naar diverse bronnen. Je kunt per kanaal aangeven welke data je wil exporteren, zodat op elk verkoopkanaal en voor elke klantgroep de juiste data zichtbaar is. Alle meestgebruikte exportformaten zijn standaard inbegrepen in de Proplanet PIM.

Standaard exportformaten

DICO (SALES005)

BMECAT versie 1.2, 2.2, 3.1, 4.0, 5.0

Datanorm / Eldanorm

INSBOU004

PAB (2ba & ETIM)

FEG

AttachmentIndex 2.9 & Links (2ba)

Alles over de standaard exportformaten

De nieuwste branchestandaard in de Benelux. DICO bevat productinformatie waaronder alle ETIM-data, bestanden en certificaten. DICO is het gewenste formaat om producten te publiceren op 2ba of InstallData.

Een internationale datastandaard die op de meeste bekende dataplatformen wordt gebruikt om productinformatie uit te wisselen, zoals ETIM-data, bestanden en certificaten. De Proplanet PIM oplossing ondersteunt oudere versies (1.2, 2.2 en 3.1) en de meer recente versies, die ook bestanden bevatten (4.0 en 5.0).

Deze zijn beide onderdeel van het PAB formaat. AttachmentIndex 2.9 bevat bestanden en deeplinks. Links bevat onder andere gelinkte producten.

DATANORM / Eldanorm is het standaardformaat voor de uitwisseling van artikel- en masterdata tussen fabrikanten, groothandels en vakmensen in de bouw.

De voorloper van DICO. INSBOU004 bevat productgegevens, waaronder ETIM-data en bestanden.

PAB was de branchestandaard voor de Benelux in voorgaande decennia. Het bevat onder andere productgegevens en ETIM-data. Het formaat wordt nog steeds gebruikt door groothandelaren, maar BMECat en DICO zijn tegenwoordig de voorkeursformaten.

FEG was het eerste standaard data uitwisselingsformaat in Nederland.

Optionele exportmodules

Buiten de standaard exportformaten die voor alle PIM-gebruikers beschikbaar zijn, biedt onze PIM oplossing ook een aantal betaalde modules waarmee je productgegevens in een ander formaat kunt exporteren. Hieronder vind je een overzicht van alle optionele bestandsformaten die mogelijk zijn in het Proplanet PIM systeem.

FABDIS is een Franse standaard, bedoeld voor de uitwisseling van productgegevens, waaronder ETIM-data en bestanden.

De doe-het-zelfbranche gebruikt een andere standaard dan ETIM. Dit formaat heet GS1 en heeft een andere classificatiestructuur. Hier lees je alles over GS1.

EZ-Base wordt gebruikt om gereedschap voor de Nederlandse markt te classificeren. Dit formaat is gebaseerd op de ETIM classificatie, maar kan geconverteerd worden.

UNSPNC is een Amerikaanse classificatiestructuur. Dit formaat wordt gebruikt om producten in te delen in categorieën.

Geautomatiseerde exporttaken & API links

Met een DAM systeem beheer en categoriseer je al je mediabestanden.

Je kunt in de Proplanet PIM software automatisch export- en importtaken inplannen. Additionele productinformatie kan geëxporteerd worden om individuele producten, categorieën of assortimenten te updaten of verrijken zonder het gehele bestand opnieuwe te hoeven exporteren.

Omdat de Proplanet PIM een cloud-based SaaS oplossing is, kan deze naadloos gekoppeld worden aan het Enterprise Resource Planning (ERP) systeem dat jouw bedrijf gebruikt, evenals aan diverse back-office systemen.

De open API architectuur maakt syndicatie mogelijk, evenals het delen van productinformatie met je eigen webshop of marktplaatsen van derde partijen, smartphone apps en datapools. Ons PIM systeem ondersteunt koppelingen met vrijwel alle bekende e-commerce platformen, waaronder WooCommerce, Magento en Shopify.

Meer weten over exportformaten?