Flexibele export-mogelijkheden

Vanuit de Proplanet PIM software kun je data in vele verschillende bestandsformaten exporteren, naar diverse bronnen. Je kunt per kanaal aangeven welke data je wil exporteren, zodat op elk verkoopkanaal en voor elke klantgroep de juiste data zichtbaar is. De meestgebruikte exportformaten zijn standaard inbegrepen in de Proplanet PIM.

Exportformaten

DICO (SALES005)

BMECAT versie 1.2, 2.2, 3.1, 4.0, 5.0

Datanorm / Eldanorm

INSBOU004

PAB (2ba & ETIM)

FEG

AttachmentIndex 2.9 & Links (2ba)

Alles over exportformaten

Het Proplanet PIM systeem biedt de onderstaande formaten aan om data te exporteren en importeren. Neem contact op met onze consultants om te bekijken in hoeverre we deze formaten voor jouw organisatie ondersteunen. Onze helpdesk kan je helpen bij het importeren en exporteren van data in deze formaten. Uiteraard kun je hier meer over leren op onze Proplanet Academy of tijdens een training op maat. Onze consultants kunnen bovendien een actieplan opstellen om het gebruik van deze formaten op basis van de beschikbare data in het PIM systeem te optimaliseren voor jouw organisatie en derde partijen.

De nieuwste branchestandaard in de Benelux. DICO bevat productinformatie waaronder alle ETIM-data, bestanden en certificaten. DICO is het gewenste formaat om producten te publiceren op 2ba of InstallData.

Een internationale datastandaard die op de meeste bekende dataplatformen wordt gebruikt om productinformatie uit te wisselen, zoals ETIM-data, bestanden en certificaten. Het Proplanet PIM systeem ondersteunt oudere versies (1.2, 2.2 en 3.1) en de meer recente versies, die ook media im- en export ondersteunen (4.0 en 5.0). ETIM-leden kunnen naast de ingebouwde exportvalidatie gebruik maken van de certificatietool.

Deze zijn beide onderdeel van het PAB formaat. AttachmentIndex 2.9 bevat bestanden en deeplinks. Links bevat onder andere gelinkte producten.

DATANORM / Eldanorm is een standaardformaat voor de uitwisseling van artikel- en masterdata tussen fabrikanten, groothandels en vakmensen in de bouw, dat vooral gebruikt wordt in Duitsland en Oostenrijk.

De voorloper van DICO. INSBOU004 bevat productgegevens, waaronder ETIM-data en bestanden.

PAB was de branchestandaard voor de Benelux in voorgaande decennia. Het bevat onder andere productgegevens en ETIM-data. Het formaat wordt nog steeds gebruikt door groothandelaren, maar BMECat en DICO zijn tegenwoordig de voorkeursformaten.

FEG was het eerste standaard data uitwisselingsformaat in Nederland.

Optionele exportmodules

Buiten de standaard exportformaten die voor alle PIM-gebruikers beschikbaar zijn, biedt onze PIM oplossing ook een aantal betaalde modules waarmee je productgegevens in een ander formaat kunt exporteren. Hieronder vind je een overzicht van alle optionele bestandsformaten die mogelijk zijn in het Proplanet PIM systeem.

In Frankrijk is reeds geruime tijd het FAB-DIS formaat in gebruik om product, logistiek, prijs, media en ETIM informatie uit te wisselen. Sinds 2023 is FAB-DIS versie 3.0 beschikbaar.

Het FAB-DIS formaat is nog niet beschikbaar als standaardformaat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld BMEcat5 en DICO. We zijn hier wel mee bezig, dus in de toekomst zal FAB-DIS wel in de Proplanet PIM beschikbaar zijn als standaardformaat.

Echter, we kunnen op dit moment met een flexibel exportformaat en mapping op maat tóch een FAB-DIS export configureren in jouw PIM-systeem, zodat je kan exporteren naar afnemers die dit formaat vereisen. Omdat deze export sterk afhankelijk is van de beschikbare informatie in DataProcessor en de vereisten van de afnemer, richten we dit formaat altijd in overleg met jou in. We hanteren hierbij natuurlijk de documentatie van FAB-DIS zelf.

De doe-het-zelfbranche gebruikt een andere standaard dan ETIM. Dit formaat heet GS1 en heeft een andere classificatiestructuur. Hier lees je alles over GS1.

EZ-Base wordt gebruikt om gereedschap voor de Nederlandse markt te classificeren. Dit formaat is gebaseerd op de ETIM classificatie, maar kan geconverteerd worden.

UNSPNC is een Amerikaanse classificatiestructuur. Dit formaat wordt gebruikt om producten in te delen in categorieën.

Geautomatiseerde exporttaken & API links

Beschrijf je producten volgens branchestandaarden

Je kunt in de Proplanet PIM software export- en importtaken inplannen. Additionele productinformatie kan geëxporteerd worden om individuele producten, categorieën of assortimenten te updaten of verrijken zonder het gehele bestand opnieuw te hoeven exporteren.

Omdat het Proplanet PIM systeem een cloud-based SaaS oplossing is, kan het naadloos gekoppeld worden aan het Enterprise Resource Planning (ERP) systeem dat jouw bedrijf gebruikt, evenals aan diverse back-office systemen.

De open API architectuur maakt syndicatie mogelijk, evenals het delen van productinformatie met je eigen webshop of marktplaatsen van derde partijen, smartphone apps en datapools. Ons PIM systeem ondersteunt koppelingen met vrijwel alle bekende e-commerce platformen, waaronder WooCommerce, Magento en Shopify.

Meer weten over exportformaten?

Proplanet PIM Systeem