Case Study - ROBUS LED Group

ROBUS LED group ontdekte dat de Proplanet PIM software grote voordelen zou kunnen hebben op het gebied van efficiëntie...

Het internationale verlichtingsbedrijf ROBUS LED Group is wereldwijd bekend om zijn uitstekende klantenservice en producten van topkwaliteit.

Met een reputatie op het gebied van energiezuinige commerciële verlichting en lichtoplossingen voor thuis, is het wereldwijd succesvolle merk ROBUS, ontwikkeld door LED Group, in de gehele elektrotechnische branche te koop.

Cijfers over Robus

Robus key metrics infographic

De vraagstukken

 

Omdat ROBUS LED Group geen effectief Product Information Management systeem had, konden ze de investering in de drie belangrijkste resources niet optimaal benutten – mensen, tijd en geld.
Door een groeiend assortiment aan verlichtingsproducten en accessoires werd de hoeveelheid aan informatie (technisch, marketing, reguleringen) ook steeds groter. Het handmatig verwerken en verspreiden van alle productinformatie, over meerdere kanelen, in meerdere landen en in meerdere talen, werd dan ook ondoenlijk. Er was dus duidelijk automatisering nodig.
Na enig onderzoek naar het waarom van een Product Information Management systeem, concludeerde ROBUS dat een goede PIM oplossing absoluut grote voordelen zou kunnen hebben.

De oplossing

Voor ROBUS moest de juiste PIM oplossing de volgende functies hebben:
De benodigde tijd voor het creëren en delen van productinformatie met klanten, verkopers en partners reduceren.
Productinformatie eenvoudig beheren en rapporteren in het standaardformaat van de industrie (ETIM .
Dubbele informatie opsporen en verwijderen en fungeren als ‘single source of truth’ voor productinformatie.
Klanten en medewerkers toestaan om snel en eenvoudig toegang te hebben tot benodigde (product)informatie.
Nieuwe informatie van leveranciers snel toevoegen.
De productie van sell sheets en catalogi in verschillende talen automatiseren.
Productinformatie verzamelen en beheren zonder tussenkomst van de SAP Business One ERP applicatie.
De implementatie van het PIM systeem binnen de organisatie moest efficiënt en gecontroleerd uitgevoerd worden.

"Proplanet heeft jaren ervaring met het werken met de ETIM classificatie, wat aanzienlijk is, aangezien ze zelf medeoprichters zijn van ETIM."

De implementatie

Bij het inrichten van het Proplanet PIM systeem werden ook alle nodige integraties tussen de PIM oplossing en andere platformen meegenomen.
Integratie van Robus met Proplanet PIM

Na een uitgebreide analyse van de behoeften leverde Proplanet een volledig operationele Product Information Management (PIM) oplossing naar wens van LED Group ROBUS.

Proplanet heeft vele jaren ervaring met het werken met de ETIM classificatie, gericht op de elektrotechnische sector, wat aanzienlijk is, aangezien ze zelf medeoprichters zijn van ETIM. Het Proplanet PIM systeem biedt de mogelijkheid om ETIM te gebruiken in webshops, om zo consistente en accurate informatie te tonen op webshops en om dezelfde informatie te gebruiken voor de publicatie van een (online) catalogus.

ETIM & Proplanet PIM

Catalogi publiceren

ROBUS is nu uitgerust met een publicatie-oplossing die gebruik maakt van het Proplanet PIM systeem als centrale database met data en media
logo channel studios

Het publiceren van catalogi gebeurt met behulp van de AutoPub module in het PIM systeem, die het mogelijk maakt om productcategorieën centraal te beheren, voor bijvoorbeeld webshops, online publicaties en geprinte brochures.

In AutoPub beheer je al je productcategorieën, waaronder subcategorieën, afbeeldingen, bijlagen en tekst. Je kunt de categorieën vervolgens direct toepassen in je webshopnavigatie, mobiele applicatie of printapplicatie.

Wijzingen die aangebracht worden in Proplanet PIM worden meteen gesynchroniseerd met AutoPub, waardoor de productinformatie altijd up-to-date en consistent is.

De print-partner van Proplanet, Channel Studios in de UK, heeft een oplossing bedacht waarmee je direct catalogus-pagina’s kunt genereren en deze eventueel nog kunt aanpassen, om zo snel een brochure te kunnen printen.

Productcatalogi en brochures

"Het Proplanet PIM systeem is de centrale database van ROBUS met daarin alle productinformatie en media."

De resultaten

het proplanet pim systeem is de single source of truth van alle data van Robus

Robus heeft nu een volledige end-to-end oplossing, waarbij het Proplanet PIM systeem fungeert als centrale databron voor productinformatie en media.

Het Proplanet PIM systeem voedt informatie aan meerdere ROBUS webshops en is bovendien de database voor de productie van alle digitale en fysieke catalogi van ROBUS.

Kern USP’s

 

Eenvoudig productdata importeren, classificeren en exporteren
Gebruiksvriendelijke interface met betrouwbare performance
Één centrale databron voor het beheren van productinformatie
Integratie met handelspartners en datapools
Open APIs voor koppelingen met ERP’s en e-commerce platformen
Dynamische geautomatiseerde data feeds (APIs)

 

 

Filter- en zoekopties op producteigenschappen om online verkeerd te stimuleren
Interactieve digitale of geprinte brochures
Werkt in de cloud en kan vanuit elke browser bezocht worden
Ondersteunt de ETIM, ETIM dynamic, & ETIM-MC classificatie
Ondersteunt GS1, UNSPSC en eClass
Centraal beheer gehost in de cloud (SaaS oplossing)

Wil je meer weten over de Proplanet PIM software?

Proplanet PIM Systeem