Case Study – VIP Polymers

VIP Polymers is een gerenommeerde fabrikant van hoogwaardige rubberen afdichtingsproducten voor een groot aantal verschillende industrieën. Omdat ze altijd bezig zijn met innovatie, wilde VIP Polymers na 100 jaar in de handel zijn databeheer verbeteren en de operationele efficiëntie verhogen.

De uitdaging

Grote hoeveelheden productdata efficiënt beheren
Vip seals

VIP Polymers stond voor een veelvoorkomende uitdaging in de industrie: het efficiënt beheren van grote hoeveelheden productgegevens en tegelijkertijd consistentie en nauwkeurigheid waarborgen, met name voor de flexibele koppelingen en adapters die VIPSeal distribueert via handelaren in zowel het Verenigd Koninkrijk als wereldwijd.

Omdat er (nog) geen gebruik werd gemaakt van gestandaardiseerde gegevensopslagformaten en gestroomlijnde import- en exportroutines was dit een tijdrovende klus. Er waren veel miscommunicaties en discrepanties in de gegevens. Bovendien had VIP Polymers als internationale speler een oplossing nodig die meerdere talen ondersteunt. Ook had VIP Polymer behoefte aan een Digital Asset Management systeem en automatisch gegenereerde URLs.

De oplossing

Proplanet PIM Integratie

VIP Polymers zag de noodzaak van een totaaloplossing voor Product Information Management (PIM) en ging in zee met Proplanet, een toonaangevende leverancier van PIM-systemen voor fabrikanten en groothandelaren. De integratie van het Proplanet PIM systeem leverde een hele lijst aan voordelen op dankzij de specifieke afstemming op de behoeften van VIP Polymers.

Gestandaardiseerde dataformaten (FAB-DIS)

Proplanet PIM factiliteert het gebruik van het FAB-DIS (Fabricator Distribution Standard) formaat, een standaard formaat voor gegevensuitwisseling dat vooral in Frankrijk wordt gebruikt. Dit zorgde voor een consistente weergave van productgegevens, waardoor VIP Polymers naadloos kan communiceren met partners in de gehele supply chain.

Flexibele Import en Export Routines

Met Proplanet PIM kreeg VIP Polymers de mogelijkheid om flexibele gegevensimport- en -exportroutines te configureren om verschillende data feeds vanaf één locatie mogelijk te maken. In combinatie met de API van Proplanet zorgt is het proces voor het importeren van gegevens uit verschillende bronnen nu geautomatiseerd en gestroomlijnd, net als het exporteren ervan naar partners, distributeurs en klanten. Dit zorgt voor veel minder handmatig werk en een grotere nauwkeurigheid.

Meertalige data-opslag

Omdat VIP Polymers wereldwijd actief is, ondersteunt het PIM-systeem data-opslag in meerdere talen. Deze mogelijkheid zorgt ervoor dat VIP Polymers consistente productinformatie kan communiceren in verschillende markten, waardoor de communicatie met internationale partners werd verbeterd.

Efficiënte Digital Asset Management met automatisch gegenereerde URLs

Het geïntegreerde Digital Asset Management (DAM) systeem van Proplanet biedt VIP Polymers een centrale opslagplaats voor het beheer van assets zoals afbeeldingen, video's en technische documenten die gelinkt zijn aan het VIPSeal-productassortiment. Het automatisch genereren van URL's vereenvoudigt het delen van die assets, waardoor het marketingteam de inhoud gemakkelijk kan distribueren.

"Door het automatiseren van imports en exports en het centraal opslaan van data realiseerde VIP Polymers significante besparingen in tijd."

Conclusie: een succesvolle implementatie van het Proplanet PIM systeem

save time with proplanet pim

De succesvolle implementatie van het Proplanet PIM systeem door VIP Polymers laat zien hoe strategische integratie van een robuuste PIM-oplossing een revolutie teweeg kan brengen in het beheer van productdata en operationele efficiëntie. Door gebruik te maken van gestandaardiseerde dataformaten, flexibele import- en exportroutines, meertalige ondersteuning en Digital Asset Management met automatische URL-generatie, heeft VIP Polymers niet alleen een indrukwekkende tijdsbesparing gerealiseerd, maar ook de samenwerking met partners gestroomlijnd en zijn wereldwijde concurrentievoordeel vergroot. Deze case study onderstreept het potentieel van op maat gemaakte PIM-oplossingen bij het aangaan van branchespecifieke uitdagingen en het stimuleren van duurzame groei en succes.

Ben jij klaar om wereldwijd te groeien?

Proplanet PIM Systeem